Un chinez nemulţumit face praf un Maserati la deschiderea unui salon auto VIDEO

Un chinez care avea o maşină Maserati în valoare de 350.000 de euro a angajat patru indivizi solizi pentru a-i distruge maşina cu ciocanele, ca protest faţă de calitatea serviciilor după achiziţionarea automobilului de la constructorul italian, a relatat miercuri presa locală, citată de France Presse.

15 mai 2013, 11:02
Un chinez nemulţumit face praf un Maserati la deschiderea unui salon auto VIDEO

Proprietarul, un oarecare Wang, a pus în scenă distrugerea maşinii sale, un Maserati Quattroporte, la deschiderea unui salon auto în Qingdao, potrivit cotidianului Qingdao Morning Post, citat de Agerpres. Imaginile video arată cum patru indivizi lovesc de zor în maşină cu ciocane, spărgându-i geamurile şi turtindu-i caroseria. Pe maşină se afla o banderolă cu un mesaj în care firma italiană era acuzată că a luat cele mai proaste decizii.

Wang a cumpărat maşina în 2011 contra sumei de 2,6 milioane de yuani, potrivit publicaţiei citate. 

Problemele au început să apară când Wang şi-a dus prima dată maşina la concesionar pentru reparaţii: personalul i-ar fi facturat atunci piese de schimb de ocazie la preţul de piese noi. Mai mult, precizează ziarul, n-a fost rezolvată o problemă la portieră şi caroseria a fost zgâriată.

”Sper că fabricanţii străini de maşini de lux au înţeles faptul că, noi, consumatorii chinezi, suntem îndreptăţiţi să ne aşteptăm la servicii proporţionale cu marca”, a avertizat Wang.

La rândul său, Maserati China a afirmat că întreprinderea şi concesionarul Qingdao au dat curs plângerilor clientului. ”Regretăm faptul că, înainte de a ajunge la un acord, proprietarul … a distrus celebra maşină în public pentru a face senzaţie”, scrie Qingdao pe Weibo, Twitter-ul chinez.

China este prima mare piaţă auto din lume, după ce a depăşit SUA în 2009. Ea este şi o piaţă cheie pentru mărcile de lux, deoarece din ce în ce mai mulţi milionari îşi afişează noua situaţie la volanul celor mai scumpe modele.

În 2011, potrivit presei din acea vreme, un om de afaceri din acelaşi oraş Qingdao şi-a distrus maşina Lamborghini, în valoare de trei milioane de yuani (380.000 de euro), din cauza unei serii de pene care n-au fost remediate