Un chiriaş este obligat să plătească o factură de 33.000 de lire pentru consumul de apă

Un chiriaş din Marea Britanie este nevoit să plătească o factură de 33.000 de lire la apă, după ce, în urma spargerii unei conducte, mai mult de 20 de milioane de litri de apă s-au pierdut.

30 ian. 2013, 12:02

 Ryan Bishop, în vârstă de 29 de ani, spune că a curs atât de multă apă încât putea să umple şase piscine olimpice. Cu toate că a anunţat atât proprietarul casei cât şi compania de apă despre problemă, el este obligat să plătească suma restantă.

„Am fost şocat. Am telefonat companiei de apă, dar mi-au spus că nu este o greşeală. Mi-au spus că a fost o spărtură în conductă şi eu sau proprietarul trebuie să plătim”, a declarat Ryan pentru Daily Mail. Incidentul a avut loc în oraşul Peacehaven, din regiunea East Sussex.

Compania a declarat că bărbatul este obligat să achite şi că are foarte puţine opţiuni pentru a se salva. Potrivit lui Ryan, vina este a constructorilor, casa fiind construită de câteva luni. Mai mult, casa are o garanţie de doi ani. Bărbatul era conştient de faptul că există o problemă la alimentarea cu apă, dar nu a reuşit să facă nimic deoarece el este doar chiriaş.