Un ciclist celebru, câştigător de etapă în Turul Franţei, a fost arestat pentru furt

Fostul ciclist Aitor Gonzalez, acum în vârstă de 41 de ani, a fost arestat la Alicante, pentru că ar fi fost implicat într-un furt dintr-un magazin de telefonie mobilă. Aceasta este a patra arestare a lui Gonzalez din ultimii zece ani.

27 oct. 2016, 13:57
Un ciclist celebru, câştigător de etapă în Turul Franţei, a fost arestat pentru furt

Aitor Gonzalez a fost nevoit să se retragă din cliclism în 2005, din cauza dopajului, iar după ce a abandonat cariera profesionistă a intrat de multe ori în conflict cu legea. Acum el a fost arestat în urma unei spargeri la un magazin de telefonie mobilă.

Aitor Gonzalez a avut o carieră admirabilă ca şi ciclist, câştigând Turul Spaniei în 2002, având victorii de etapă în Turul Italiei 2003 şi Turul Franţei 2004 şi triumfând în Turul Elveţiei 2005.

Aitor Gonzalez a fost însă unul dintre pacienţii celebrului doctor Eufemiano Fuentes, a cărui tristă faimă este legată de multe cazuri de dopaj, astfel că ulterior Gonzalez a trebuit să abandoneze sportul de performanţă. De atunci, viaţa sa a luat-o pe o pantă descendentă. Prima oară a fost arestat şi condamnat în 2007, când a fost prins conducând maşina sub influenţa alcoolului şi a cocainei. Un an mai târziu, poliția l-a arestat pentru că a agresat un angajat al unei companii imobiliare, iar după acest incident a fost arestat din nou, pentru fraudă.

Marţi, Aitor Gonzalez a fost prins în flagrant când încerca să jefuiască un magazin de telefone mobile din centrul orașului Alicante. El a spart cu un ciocan fereastra de sticlă a magazinului, dar a fost observat şi prin de un polițist care se afla în afara orelor de program.