Un ciclon de aer polar pune stăpânire pe România. De când revin gerul și ninsorile

Meteorologii anunță că un val de aer polar va pătrunde pe terioriul României după temperaturile record din weekend. Pe lângă ger revin și ninsorile.

04 dec. 2023, 12:51
Un ciclon de aer polar pune stăpânire pe România. De când revin gerul și ninsorile

Directorul ANM, Elena Mateescu, spune că în această săptămână se vor înregistra temperaturi extrem de scăzute în toată țara, cu minime de -11 grade. În zonele montane revin ninsorile. Totodată se vor semnala lapoviță și ninsoare și în alte zone, mai joase.

„Masa de aer rece a coborât în zona țării noastre, astfel încât astăzi, cel puțin în jumătatea nordică a țării, temperaturile nu au mai depășit 4 grade Celsius la amiază, după cele 15-16 și chiar 20 de grade Celsius în partea vestică, ieri.

De mâine, (n.r. de azi) această masă de aer va cuprinde și zona de sud și sud-est a țării, astfel încât debutul săptămânii va fi caracterizat de o vreme mai rece decât în mod obișnuit.

Citește și: Pe ce dată exactă vin ninsorile ADEVĂRATE în București. Prognoza Accuweather s-a schimbat

Vorbim despre maxime de 3-4 grade, inclusiv în Capitală, iar minimele vor fi de -11 grade în zonele depresionare din estul Transilvaniei.

De la mijlocul săptămânii, temperaturile vor mai crește și ne vom apropia de cele normale pentru această perioadă. Vorbim despre maxime între 1 și 8 grade și minime între -5 până la 5 grade. Însă, tot de la mijlocul săptămânii vor fi și precipitații.

Citește și: Inversiune termică, Moş Nicolae vine pe patine sau cu săniuţa. Toţi vom avea nas de elfi din cauza temperaturilor siberiene

Va ninge în zona montană, vor predomina ninsorile dar nu excludem să avem și în zonele joase de relief precipitații sub formă de ploaie și lopoviță, pentru că temperaturile scăzute vor favoriza acest context, în condițiile în care un nou ciclon se va forma în Mediterană.”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3.