Ciclon de proporții în Marea Neagra. Vremea din România va deveni haotică. Filmare impresionantă din satelit VIDEO

Un ciclon de proporții se va forma în Marea Neagra. Fenomenul va afecta România și va provoca furtuni, temperaturi ridicate, ploi puternice, descărcări electrice şi căderi de grindină.

17 iun. 2021, 13:32
Ciclon de proporții în Marea Neagra. Vremea din România va deveni haotică. Filmare impresionantă din satelit VIDEO

Un  ciclon de proporții se va forma în Marea Neagra, iar fenomenul va afecta puternic România. Vremea va deveni extrem de haotică și cetățenii vor trebui să se aștepte la furtuni, temperaturi ridicate, ploi puternice, descărcări electrice sau căderi de grindină.

„Da, este posibil ca în continuare în jumătatea estică şi mai ales partea de sud-est a ţării, mă refer la partea de est a Munteniei, Dobrogea,sudul Moldovei să fie cele mai afectate mai ales începând de joi noaptea şi pe parcursul zilei de vineri de cantităţi de precipitaţii mai importante şi să discutăm pe parcursul perioadei cu precipitaţii care să depăşească în continuare la nivel local 30-50 l/mp şi de intensificări ale vântului pe perioada ploilor cu viteză de 45-50 km/h, să vorbim de vijelii şi izolat căderi de grindină”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM la Antena 3.

Un ciclon va lovi România. Cel mai afectat va fi estul țării

Expertul climatolog, Roxana Bojariu, a precizat că cea mai afectată zonă din România va fi estul țării.

„Fenomenul despre care vorbim – pentru că are sursa de alimentare vaporii de apă din Marea Neagră – va lovi mai ales estul țării. Bineînțeles că întreaga țară poate să aibă influențe. Trebuie urmărite toate actualizările meteo. Astfel de fenomene au o dinamică a lor care este extrem de complexă”, a afirmat Roxana Bojariu.

„Pe fondul unor configurații scăzute ale presiunii atmosferice a apărut și acest ciclon. Interesant este că s-a format deasupra Mării Negre. Afectată, cum spuneam, va fi zona de est cu influențe în toată țara”, a arătat Roxana Bojariu.

Experții avertizează că un astfel de fenomen va produce ploi abundente și intensificări ale vântului, ceea ce “ne arată severitatea furtunilor care se formează în condiții de presiune atmosferică scăzută”.

„Ciclonul, prin proximitate, influențează vremea. Precipitații abundente, intensificări de vânt. Vremea ploioasă va afecta România”, a mai adăugat expertul climatolog, Roxana Bojariu.