Un club de fotbal LEGENDAR din România S-A RETRAS. Are 101 ANI de ISTORIE

Înfiinţat în urmă cu 101 ani, clubul Gloria, cel mai vechi club din Arad şi unul dintre cele mai vechi din ţară, şi-a anunţat, miercuri, retragerea din Liga a 4-a, din cauza lipsei de susţinere financiară.

08 oct. 2014, 18:28
Un club de fotbal LEGENDAR din România S-A RETRAS. Are 101 ANI de ISTORIE

Dispunând de un lot de jucători destul de valoros, Gloria a pornit ca favorită la ocuparea primului loc, cu şanse reale de promovare. Numai că, finanţatorul clubului, Ion Sandu, preşedinte al Federaţiei Române de atletism, a anunţat cu doar câteva zile înaintea startului de campionat, că renunţă să mai susţină financiar clubul.

După mai multe runde de discuţii, Ion Sandu a revenit asupra deciziei sale, astfel că lucrurile se părea că vor intra în normal. Nu a fost aşa, pentru că preşedintele FRA nu şi-a onorat cuvântul dat, astfel că jucătorii au ajuns în situaţia de a nu-şi primi salariile de câte 2-3 luni. Un singur jucător a depus memoriu pentru a deveni jucător liber de contract, ceilalţi preferând să aştepte iarna pentru a-şi căuta alte angajamente, susţinând că nu au bani de memorii

Miercuri, preşedintele clubului, fostul internaţional Marcel Coraş, a anunţat că Gloria s-a retras din campionat.

„Nu se pune problema desfiinţării clubului. Vom continua anul viitor în Liga a 5-a. Deocamdată, jucătorii sunt la dispoziţia clubului şi din iarnă, probabil că îşi vor căuta alte angajamente. În lipsa banilor, conducerea clubului a fost pusă în situaţia de a lua această decizie”, a adăugat Marcel Coraş, preşedintele clubului Gloria.

Aflată pe locul secund în Liga a IV-a a judeţului Arad, Gloria ar fi trebuit să joace la Păuliş, cu echipa din localitate. Din păcate nu se va prezenta. Iar pe de altă parte, AJF Arad îi va anula toate rezultatele înregistrate în actuala ediţie de campionat.

Gloria Arad, unul dintre foarte puţinele cluburi centenare din România, a luat fiinţă în anul 1913. Perioada cea mai bună a avut-o din 1932 şi până la întreruperea campionatului din cauza celui de al II-lea Război Mondial, când a evoluat în Divizia A, exceptând ediţia 1939-1940, când a evoluat în Divizia B. După război a evoluat în ligile inferioare, cel mai sus reuşind să se ridice până în Divizia C.