Un colonel de jandarmerie a abuzat sexual o colegă poliţistă, în timp ce asigurau ordinea la Sfânta Parascheva

Un colonel de jandarmerie a încercat să violeze o colegă de la Poliţia de Frontieră, în timp ce asigurau liniştea şi ordinea publică la moaştele Sfintei Parascheva, la Iaşi, anul trecut. Colonelul este cercetat de Parchetul Militar Iaşi. 

18 iun. 2015, 05:55
Un colonel de jandarmerie a abuzat sexual o colegă poliţistă, în timp ce asigurau ordinea la Sfânta Parascheva

Întâmplarea a avut loc în noaptea de 11 spre 12 octombrie 2014, informează România TV. În timp ce se aflau în dispozitivul care asigura liniştea şi ordinea publică la sărbătoarea Sfintei Parascheva din Iaşi, colonelul Nelu Popovici, adjunctul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, a încercat să îşi violeze colega, o poliţistă de la Poliţia de Frontieră.

Citeşte şi Povestea IMPRESIONANTĂ de viaţă a pompierului din Timiş care a salvat o fată de la VIOL

Nelu Popovici ar fi intrat în cortul în care se afla victima şi i-ar fi arătat acesteia organul genital, lăudându-se cu bărbaţia sa. Ulterior, poliţista a fugit din cort, iar colonelul ar fi continuat acţiunile exhibiţioniste, scenele fiind observate şi de alte persoane care se aflau în zonă.

„Mi-a făcut ceea ce poate să facă mai rău un bărbat unei femei. Nu vreau să dau detalii, şi de jenă, şi de frica unor ameninţări, însă au fost foarte multe ameninţări, şi eu am probe în acest sens. Sunt martori, preoţi, enoriaşi, poliţişti, care au văzut ce mi se întâmplă. Mi-este frică şi pentru mine, şi pentru familia mea”, a spus victima. Acum, omul legii este cercetat de Parchetul Militar Iaşi. 

Procurorii Parchetului Militar Iaşi au audiat în acest dosar în jur de 100 de persoane, majoritatea acestora fiind jandarmi sau poliţişti care se aflau în noaptea respectivă la Mitropolie. Unul dintre cei audiaţi este Ghiorghe Stan, comandantul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. Acesta a precizat că nu a văzut ceea ce i se impută colegului său.
 

„Eu nu am fost de faţă şi nu pot afirma nimic. Eu sunt şeful lui direct, însă nu am atribuţii în a-i aplica vreo sancţiune. Toate sancţiunile primite de adjunctul meu trebuie să vină de la Bucureşti. În situaţia în care va fi trimis în judecată, el va fi pus la dispoziţie de către Inspectoratul General”, a spus Ghiorghe Stan.