Un comandant rus apără „trupele de etil” ale lui Putin. „Niciodată în cariera mea nu am văzut oameni treji la centrele de recrutare”

Imaginile cu recruţii beţi au împânzit reţelele de socializare, imediat după ordinul de mobilizare dat de Vladimir Putin pe 21 septembrie. Chiar şi generalii din armata rusă recunosc problemele pe care statul le întâmpină cu oamenii luaţi cu forţa de lângă familiile lor.

03 oct. 2022, 15:34
Un comandant rus apără „trupele de etil” ale lui Putin. „Niciodată în cariera mea nu am văzut oameni treji la centrele de recrutare”

Andrei Guruliov, fost comandant adjunct al Districtului Militar Sudic al Rusiei, nu pare deranjat de faptul că oamenii ajung beţi la comandament, ba chiar consideră că este normal ce se întâmplă și că în lunga lui carieră militară nu a văzut niciodată oameni treji la centrele de recrutare.

Normal, sunt puțin chercheliți, ca să nu spun mai mult. Iar unii comentează «Au venit beți, îți poți imagina așa ceva!». Eu atât le spun: «Serios? Vă rog!». Am văzut cum s-a recrutat pentru războaiele din Cecenia, cum au fost chemați rezerviștii în taberele de instrucție. Niciodată în viața mea nu am văzut oameni treji acolo. Ăsta-i adevărul, așa a fost mereu în țara noastră. Trebuie să menții ordinea cumva, dar ei reușesc să se ferească. Chiar și cei care dorm beți în cort o să se trezească și o să meargă să studieze știința militară. Așa a fost mereu și așa va fi mereu”, a declarat Guruliov, referitor la civilii ajunşi beţi la centrele de recrutare.

Citeşte şi Ramzan Kadîrov îşi trimite fiii minori la război. „A sosit timpul ca ei să strălucească într-o luptă adevărată!”

Majoritatea celor mobilizaţi nu au nici cea mai mică idee despre disciplina militară şi antrenamentul de luptă. Sunt complet nepotriviți nu numai să lupte, ba chiar şi să se alinieze și să efectueze acțiuni elementare ale echipei de coordonare, motiv pentru care formaţiunile lor au fost supranumite „trupele de etil” ale lui Putin.