Un comisar european avertizează: Mii de terorişti vor veni în Europa

Mii de terorişti europeni care s-au alăturat în ultimii ani reţelei teroriste Stat Islamic ar putea reveni în Europa în contextul asediului asupra oraşului irakian Mosul, avertizează Julian King, comisarul UE pentru Securitate, citat de publicaţia germană Die Welt, citată de Mediafax.

18 oct. 2016, 12:50
Un comisar european avertizează: Mii de terorişti vor veni în Europa

„Eliberarea oraşului irakian Mosul de sub controlul organizaţiei teroriste Stat Islamic poate avea ca efect revenirea militanţilor islamişti violenţi în Europa. Aceasta este o ameninţare serioasă şi trebuie să fim pregătiţi. Cu toate acestea, este puţin probabil să existe un exod masiv de terorişti spre Europa”, a declarat Julian King.

Citeşte şi Reuniune internaţională la Paris: Se decide viitorul politic al oraşului irakian Mosul

Potrivit comisarului UE pentru Securitate, în zone de conflict din Orientul Mijlociu sunt în prezent cel puţin 2.500 de militanţi islamişti europeni, potrivit Mediafax.

Serviciile secrete europene au avertizat în mai multe rânduri că mii de cetăţeni din state UE participă, de partea grupurilor teroriste sau insurgente, la conflictele din Siria, Irak şi Afganistan.

Armata irakiană a lansat luni ofensiva pentru eliberarea oraşului Mosul, situat în nordul Irakului, aflat de peste doi ani sub controlul reţelei teroriste sunnite Stat Islamic.


loading...