Un concert alungă Oltchimul de la Romexpo. Meciul cu Gyor, din Liga Campionilor, se joacă în Oltenia

Preşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, a declarat, luni, că sunt şanse mici ca meciul cu ETO Gyor, din semifinalele Ligii Campionilor, să se dispute la Romexpo, cele mai plauzibile variante fiind Sala "Traian" din Râmnicu Vâlcea şi Sala Polivalentă din Craiova. Pe 6 aprilie, la Romexpo este programat show-ul Sensation – Source of Light 2013.

18 mart. 2013, 13:08
Un concert alungă Oltchimul de la Romexpo. Meciul cu Gyor, din Liga Campionilor, se joacă în Oltenia

Săptămâna trecută, înaintea meciului cu Krim Ljubljana, decisiv pentru calificarea Oltchimului din grupa principală Ligii Campionilor, preşedintele grupării vâlcene, Petre Berbecaru, aducea în discuţie posibilitatea ca jucătoarele noastre să dispute manşa semifinală de pe teren propriu la Romexpo, unde partida ar fi putut fi văzută de 15.000 de spectatori.

Deşi atractivă, ideea nu poate fi însă pusă în practică, din cauză că pe data de 6 aprilie, când ar trebui să se dispute partida la Romexpo va avea loc un concert, Source of Light, care presupune o amplă desfăşurare logistică. Din acest motiv, cel mai probabil prima manşă cu Gyor se va desfăşura tot la Râmnicu Vâlcea, în faţa a 3.000 de spectatori.

Dacă vom schimba locul, va trebui să anunţăm la Federaţia Europeană de Handbal până la finalul acestei săptămâni. Se pare că varianta Romexpo va pica, am înţeles că acolo va fi un concert exact în acea perioadă.

La Bucureşti ar mai rămâne ca variantă Sala Polivalentă, dar eu mă gândesc că ar fi mai bine la Craiova sau chiar să rămânem la Râmnicu Vâlcea. Ne gândim şi la modul în care spectatorii pot ajuta echipa şi e clar că în Oltenia se crează o atmosferă senzaţională. În orice caz vom analiza toate variantele şi vom lua o decizie în scurt timp„, a declarat luni Petre Berbecaru, citat de agenţia Mediafax.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a încheiat grupa a doua principală a Ligii Campionilor pe locul secund, urmând să întâlnească la 6/7 aprilie, pe teren propriu, formaţia ungară ETO Gyor. Returul va avea loc la 13/14 aprilie, în Ungaria.

În sezonul trecut, Oltchim a fost eliminată în semifinale, de Gyor ETO, formaţia care a pierdut ulterior trofeul, în faţa celor de la Buducnost.