Un concurent la Eurovision a murit la doar 30 de ani. Compozitorul piesei pe care a interpretat-o murise la 32

Valters Fridenbergs, reprezentantul Letoniei la concursul Eurovision din anul 2005, când a făcut duet cu Martins Freimanis, a murit miercuri, la doar 30 de ani.

18 oct. 2018, 09:34
Un concurent la Eurovision a murit la doar 30 de ani. Compozitorul piesei pe care a interpretat-o murise la 32

Intraţi în concurs sub numele de Valters and Kaža, cei doi au reuşit o performanţă remarcabilă în concursul desfăşurat la Kiev, clasarea pe locul 5, cu piesa The War Is Not Over. Eurovision 2005 a fost întrecerea la care România a obţinut cea mai bună clasare din istorie, locul 5 prin Luminiţa Anghel şi Sistem, cu Let Me Try.

În ceea ce priveşte piesa The War Is Not Over a celor doi letoni, aceasta a fost la un moment dat în timpul votării chiar pe primul loc, cu un avans considerabil.

Valters Fridenbergs şi Martins Freimanis au mai încercat să reprezinte Letonia şi la Eurovicion 2009, dar nu au trecut de finala de la Ventspils. Şocant este că Freimanis, autorul The War Is Not Over, a murit şi el tânăr, la doar 32 de ani, în data de 27 ianuarie 2011. Cu 9 zile mai devreme el se prezentase la Centrul de Infecţiologie din Riga, cu severe probleme respiratorii. Analizele au relevat o hipertoxicitate cauzată de ficat gras şi puls slab, ceea ce a cauzat insuficienţă renală şi pleurezie, ducând la scurt timp la deces.

Valters Fridenbergs, care ar fi împlinit 31 de ani pe 26 octombrie, avea de mai multă vreme probleme de sănătate, iar în ianuarie 2017 cerea ajutorul comunităţii pentru un tratament oncologic la o clinică din Berlin. Mulţi l-au susţinut şi l-au ajutat în lupta cu cancerul, dar în cele din urmă, după un succes aparent, el a murit în capitala Germaniei.