Un consilier general al lui Nicuşor Dan, prins votând „la două mâini” în CGMB. Cum explică

Consilierul general Dumitru Dobrev din partea USB (Uniunea Salvaţi Bucureştiul) a fost prins în timp ce vota "la două mâini" în Consiliul General al Municpiului Bucureşti (CGMB), unul din voturi fiind în locul şefului său de partid Nicuşor Dan, care tocmai ieşise din sala de Consiliu, după cum a explicat ulterior acesta. 

02 sept. 2016, 16:17

Dumitru Dobrev, consilier general USB, a fost surprins, joia trecută, în timp ce vota şi în locul şefului său de partid Nicuşor Dan, lucru interzis de lege. 

Deşi recunoaşte că a comis greşeala „dintr-un mimetism prostesc”, Dobrev încearcă să se disculpe spunând că au mai fost şi alţi colegi de la alte partide care au făcut acelaşi lucru. 

„Contextul a fost următorul: spre sfârşitul şedinței de consiliu de joia trecută, se votau membrii consiliilor de administratie de la diverse instituții, în special spitale. Trecuse faza votului secret (pentru nominalizații in CA) şi acum trebuiau votate hotărârile ca atare, prin urmare, un vot formal. Conveniserăm în USB că votăm pentru. La momentul respectiv, Nicuşor ieşise pentru câteva minute din sală, iar votul nu se inchidea, în sensul că în sistemul electronic de vot apăreau 49 de voturi din 50 de prezenți. De la prezidiu se făcea presiune că nu se închide votul.
Dintr-un mimetism prostesc, am făcut exact ce văzusem că face în dreapta mea o colegă consilier, de la un alt partid, care votase în locul cuiva de la prezidiu (poate se vede pe înregistrările oficiale, dacă sunt disponibile online). Nu mă scuz şi nu acuz. Trebuia să ştiu că „quod licet Jovi non licet bovi” (n.r. – ceea ce este îngăduit lui Jupiter, nu este îngăduit unui bou)”, a explicat pe pagina sa de facebook consilierul general USB, Dumitru Dobrev.

Acesta spune în urma gestului său că îşi pune mandatul de consilier la dispoziţia Comisiei de etică din USB. „Îmi cer scuze colegilor mei şi simpatizanților USB pentru că am dat ocazia ca acest fapt să fie exploatat mediatic şi să vulnerabilizeze USB.

Îmi pun mandatul de consilier la dispoziția Comisiei de etică a USB. Voi fi de acord cu orice decizie se va lua în această comisie”, a conchis Dobrev.