Un consilier PNL se pregăteşte de un nou mandat deşi este cercetat pentru pedofilie

Un consilier local PNL din Timiş este acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o copilă de 12 ani. Şefii din partid ştiu de acuzaţii, dar îl promovează pe liste pentru că ancheta e încă în curs.

30 mai 2016, 14:04
Un consilier PNL se pregăteşte de un nou mandat deşi este cercetat pentru pedofilie

Lazăr Teodor, ales local în oraşul timişean Ciacova, este acuzat de procurori că „în perioada septembrie 2014 – august 2015, inculpatul a întreţinut, în mai multe rânduri, raporturi sexuale consimţite cu persoana vătămată minoră M.E.D., în vârstă de 12 ani”. La vremea respectivă acesta era revizor CFR şi a negat acuzaţiile. Dosarul este, acum, pe rolul Judecătoriei Deta.

Mama victimei a povestit pentru PRESSALERT.ro că totul a ieşit la iveală după ce consilierul local, care locuieşte la câteva sute de metri, pe aceeaşi stradă din localitatea Obad, care aparţine de oraşul Ciacova, “o sunat-o pe fată într-o sâmbătă dimineaţa. Am verificat telefonul şi am văzut că sunt apeluri pierdute de la el. Şi am răspuns. I-a dat întâlnire la fată cât mai aproape de casă. Îmi pare rău cât oi trăi că nu l-am lăsat să vină în grădină că nu mai ieşea decât legat sau în pielea goală. Că asta merită unul ca ăsta. După asta fata a recunoscut că a avut relaţii cu el. Şi am făcut plângere la Poliţie. După ce am vorbit cu el la telefon, atunci când l-am prins, m-am dus la cămin, că era căminul în reparaţie, şi l-am întrebat ce a căutat. Mi-a zis că nu a avut grijă la fata mea şi mi-a spus să ies afară din cămin”.

Femeia a aflat prin coşmarul prin care a trecut fiica sa, care atunci avea 12 ani, din declaraţia pe care fata a dat-o ulterior la Poliţie în timpul anchetei “a luat-o de la şcoală şi s-a dus cu ea că hai că am ceva de luat de la lucru. S-a dus cu ea la lucru. Ea nu a mai coborât din maşină, lasă-mă că mă duc acasă. S-a dus la ea, a închis uşa şi a tras de ea”. Ulterior, fata s-a întâlnit de mai multe ori cu vecinul şi după cum povesteşte mama victimei “îi dădea bani la fată, sigur. Am avut încredere în el că copilul meu a crescut cu nepoatele lui, cu fetele lui. Noi ne duceam că eu şi soţul meu ne duceam la el la treabă, la fân, la prăşit. Niciodată nu m-am gândit că o să facă gestul ăsta cu fata mea. Mi-a zis o dată “nu vezi cum vine fata ta în centru?”. Şi i-am zis “dar cum vrei să vină un copil de 13 ani? Cu fusta până-n pământ. Copilul vine în pantaloni scurţi, în fustă mai scurtă. Au luat cei de la procuratură desfăşurătorul de la telefonul lui – în trei luni de zile a avut 180 de apeluri către fată“. Femeia a povestit că şi acum fata este în atenţia vecinului “de câte ori se duce cu bicicleta la magazin se duce după ea, când sunt cu ea vine după noi”.

Consilierul local Teodor Lazăr este, conform listei aprobată de co-preşedinţii PNL Timiş, Nicolae Robu şi Dan Popa, pe poziţia a cincea  pentru Consiliul Local Ciacova. Contactat telefonic de jurnalistii de la pressalert.ro, acesta nu a vrut să facă declaraţii.