Un consilier şi-a dat demisia din Ministerul Sănătăţii şi critică sistemul medical. Boala de care suferă nu poate fi tratată decât în străinătate

Mihăiţă Bariz şi-a anunţat sâmbătă demisia din funcţia de consilier onorific în Ministerul Sănătăţii, el explicându-şi gestul prin faptul că, bolnav fiind de fibroză chistică, va fi nevoit să plece din ţară pentru tratament.

05 iun. 2021, 19:52
Un consilier şi-a dat demisia din Ministerul Sănătăţii şi critică sistemul medical. Boala de care suferă nu poate fi tratată decât în străinătate

În vârstă de 21 de ani, Mihăiţă Bariz – foto, stânga sus – consilier onorific în Ministerul Sănătăţii, suferă de fibroză chistică şi este foarte implicat în sprijinirea pacienţilor care suferă de această afecţiune. O perioadă, respiraţia lui a depins de un concentrator de oxigen şi urma să fie supus unui transplant de plămâni deoarece plămânii lui funcţionau în unele situaţii la capacitatea de 21%, după cum el însuşi a mărturisit public.

În luna februarie, în urma donaţiilor făcute de 4.000 de oameni, tânărul a reuşit să-şi cumpere un tratament în urma căruia a ajuns „omul care poate alerga liber, poate juca fotbal şi care poate avea un job normal ca toţi ceilalţi”, el explicând că funcţia plămânilor săi a atins aproape 60% în doar 3 luni de la administrare.

Citeşte şi Zeci de morți de COVID, din anul 2020, raportați abia acum. Solicitarea făcută de Ministerul Sănătăţii!

Acum, a decis să renunţe la funcţia onorifică din Ministerul Sănătăţii după ce a constatat că pacienţii români care suferă de aceeaşi afecţiune ca a sa nu beneficiază de tratament.

Ţin să anunţ încheierea activităţii mele de la Ministerul Sănătăţii – România, am luat această decizie datorită situaţiei mele medicale în care, cu toate rezultatele fabuloase ale noului medicament, el nu a putut fi adus în timp util pentru pacienţii cu fibroză chistică din România. Pe data de 15.06 sunt nevoit să părăsesc Romania pentru un timp deoarece în septembrie voi rămâne fără tratamentul pe care mi l-am achiziţionat datorită societăţii civile. La Ministerul Sănătăţii – România a fost o experienţă frumoasă, în care am cunoscut oameni buni si frumoşi dar care, nu sunt lăsaţi sa facă lucruri deoarece deciziile cele mai importante atât pentru cadrele medicale cât şi pentru pacienţi sunt la anumiţi funcţionari publici. Funcţionari publici ce nu pot fi demişi atat de uşor pe cat se crede, si da, sunt si excepţii, sau mai bine spus o singură excepţie pe care am remarcat-o eu”, a scris Mihăiţă Bariz, pe Facebook.

Citeşte şi EXCLUSIV! Spitalul Filantropia zace în paragină de peste 30 de ani fix lângă Piaţa Victoriei. Ruinele au o suprafaţă egală cu Spitalul Floreasca, iar Ministerul Sanătăţii nu are bani pentru a face acolo un spital nou! Cum îşi bat joc autorităţile de un potenţial imens