Un copil a ajuns la spital după ce a fost muşcat de un maidanez VIDEO

Un copil din Craiova a ajuns de urgenţă la spital după ce a fost muşcat de un câine maidanez. Victima este un sportiv de 14 ani legitimat la un club de box, iar incidentul s-a petrecut chiar în timpul unui antrenament, informează România TV. Câinele agresiv a fost luat de hingheri şi dus într-un adăpost canin.

23 sept. 2013, 15:18
Un copil a ajuns la spital după ce a fost muşcat de un maidanez VIDEO

Băiatul se afla pe terenul de sport al unei baze din Craiova. Câinele maidanez l-a muşcat de mână în timp ce băiatul alerga. Antrenorul a chemat imediat salvarea şi a anunţat părinţii băiatului.

 „E cam grav la mână, e muşcat rău de tot. După cum zice copilul, e rupt până la os, e muşcat. S-a speriat copilul, el alerga, se antrenează, e la box”, a spus Marcel Pascu, tatăl băiatului.

Băiatul este acum internat la Spitalul de Boli Infecţioase din oraş.

„O să i se facă copilului seroterapie şi vaccin şi pentru că vaccinul poate da reacţii alergice, o să stea sub supraveghere câteva zile”, a declarat Sorin Vâlcică, asistent medical Spitalul de Boli Infecţioase.

Câinele care l-a atacat pe băiat a fost luat de hingheri.

„Am reuşit să capturăm o femelă şi un pui. Probabil că de-aia a şi atacat, a trecut în zona de apărare a câinelui şi atunci normal că a apărut agresiunea. Vom monitoriza această zonă să nu mai apară incidente, mai ales că este o zonă care este foarte des circulată de copii”, a precizat Sorin Ciobanu, director Serviciul de Ecarisaj.

Maidanezul a fost dus la adăpostul pentru câini de la marginea oraşului.

Citeşte şi 40.000 de câini comunitari se plimbă pe străzile Capitalei. Cât costă eutanasia unui maidanez?