Un copil ar fi murit din cauza rujeolei, în Craiova. Direcţia pentru Protecţia Copilului face verificări

Direcţia pentru Protecţia Copilului Dolj face verificări după ce o fetiţă în vârstă de un an a murit, la Craiova, posibil în urma unor complicaţii apărute din cauza rujeolei, fetiţa nefiind vaccinată. 

15 dec. 2016, 10:19
Un copil ar fi murit din cauza rujeolei, în Craiova. Direcţia pentru Protecţia Copilului face verificări

Fetiţa se afla în grija bunicilor, alături de cei patru fraţi ai săi şi alţi verişori, părinţii fiind plecaţi în Italia. Ea a ajuns, luni noaptea, la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova cu pneumonie. Fetiţa a intrat în insuficienţă respiratorie şi s-a încercat transferul ei la Spitalul de Urgenţă din Craiova, însă a murit în ambulanţă, scrie Mediafax.

„Starea sa a devenit critică, am sunat la SMURD pentru a fi preluată în urma unor complicaţii. A făcut pneumonie. S-a cerut transfer la Terapie Intensivă după ce a fost intubată la noi”, a declarat directorul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, Constantin Ecobici.

Medicii suspectează că au apărut complicaţii din cauza rujeolei.

„Este vorba despre o suspiciune de rujeolă. Copilul nu a fost vaccinat împotriva rujeolei. Au fost recoltate probe, trimise la Institutului de Sănătate Publică şi aşteptăm rezultatele”, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Ministerul Sănătaţii: Peste 700 de cazuri de rujeolă, în primele 9 luni ale anului. Trei oameni şi-au pierdut viaţa

Acesta a adăugat că, potrivit primelor date pe care le au medicii, niciunul dintre copii nu a fost vaccinat.

Ceilalţi copii ai familiei, cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani, au fost testaţi de medici pentru a se stabili dacă s-au îmbolnăvit de rujeolă. Doar în cazul unuia dintre ei a fost confirmată boala, copilul fiind internat în spital.

Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj a declanşat o anchetă în acest caz.

„Am demarat verificări în ceea ce înseamnă respectarea drepturilor copilului în familia respectivă, în principal dreptul la sănătate. Vrem să vedem dacă a fost înscris la medicul de familie, dacă a fost dus la medicul de familie”, a declarat directorul DGASPC Dolj, Florin Stancu.

Astfel de verificări se vor face şi în ceea ce îi priveşte pe ceilalţi copii ai familiei, însă, deocamdată nu există suspiciuni cu privire la încălcarea drepturilor copilului.

Părinţii sunt aşteptaţi în aceste zile să se întoarcă din Italia.


loading...
Partenerii noștri