Un copil de 6 ani din Craiova, atacat de un câine de luptă. Animalul i-a sfâşiat piciorul

Câinele, din rasa Amstaff, era al vecinilor şi scăpase din curtea casei. Animalul l-a atacat pe copil, iar bunica s-a năpustit asupra nepotului şi a încercat să-l apere cu propriul trup. Doi muncitori care lucrau în zonă au fost cei care au reuşit să-i salveze.

06 sept. 2018, 14:51
Un copil de 6 ani din Craiova, atacat de un câine de luptă. Animalul i-a sfâşiat piciorul

Totul s-a întâmplat pe strada Lalelelor din cartierul craiovean 1 Mai. Nicoliţa Drăguşin şi-a luat de mână nepoţelul şi a plecat spre magazinul din apropiere să cumpere pâine. Se apropia ora prânzului. Cei doi nu au făcut mai mult de 50 de metri când Afi, câinele vecinilor, a sărit dintre maşini şi s-a năpustit asupra copilului. Disperată, femeia s-a aruncat peste nepotul său şi a început să strige după ajutor.

„Simţeam că leşin. Vedeam cum tragea de el. La un moment dat, a venit un domn şi a reuşit să ia câinele de pe noi. Radu avea carnea desfăcută de pe picior. A mai venit şi un alt bărbat, l-a luat în braţe, şi-a rupt tricoul de pe el si i-a bandajat rana. L-a dus pe o bancă şi a sunat la 112. Copilul era galben şi curgea mult sânge din picioruş”, a declarat bunica băieţelului, potrivit adevarul.ro.

Nicoliţa Drăguşin a povestit că l-a avertizat de multe ori pe vecinul său că Afi sare peste gard şi se poate întâmpla o nenorocire, dar de fiecare dată stăpânul o liniştea şi spunea că nu e violent.

„I-am zis, ai grijă, a sărit la câţiva oameni pe aici, că aşa am auzit, dar n-a înţeles. Dar el spunea să stăm liniştiţi că nu muşcă”, a spus femeia.

Copilul a suferit multiple plăgi şi a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Craiova cu ambulanţa. Mama sa nu a acceptat, însă, internarea la secţia Chirurgie pediatrică.

„Mama copilului a semnat pe proprie răspundere că nu acceptă internarea şi preferă să meargă la un spital din Bucureşti. În niciun moment, medicii Spitalului de Urgenţă din Craiova nu au spus că ar fi depăşiţi de situaţie. Copilului i s-a curăţat rana, i s-a făcut vaccinul antitetanos, i s-a aplicat o atelă la picior. Când a refuzat internarea, mama a fost sfătuită să meargă la Spitalul de Boli Infecţioase pentru a i se administra şi antirabicul, dar doamna a spus că merge cu fiul său direct la Bucureşti, cu maşina personală”, a declarat dr. Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Craiova.

În urma incidentului, stăpânul câinelui a fost chemat la politie şi s-a ales cu dosar penal pentru că nu a luat nici o măsură de prevenire şi a lăsat câinele liber pe străzi. În plus, bărbatul a primit o amendă contravenţională de 1.500 de lei.