Un copil de 8 ani a învins cancerul: Medicii mi-au spus că am şanse foarte mici să înving această boală

După o operaţie foarte dificilă şi multe luni de tratament cu citostatice, Vladimir Bivol, băiatul de doar 8 ani din Republica Moldova a învins cancerul.

02 mai 2017, 13:39

Vladimir, un băieţel de doar 8 ani, a fost diagnosticat cu Tumora Wilms (Nefroblastom), un tip de cancer renal rar care afecteaza, in special, copiii. Boala reprezinta 6% dintre totalul tumorilor solide si 95% din tumorile maligne renale.

Nu este cunoscuta cauza care duce la aparitia tumorii insa, specialistii considera ca, probabil, cancerul incepe sa se formeze atunci cand copilul este inca in uter, ca urmare a faptului ca unele celule renale nu se dezvolta in mod corespunzator. Celulele anormale se multiplica in starea lor primitiva si formeaza o tumora, care este de obicei detectabila la varsta de trei, patru ani.

Baiatul a fost transferat de urgenta la Spitalul Medical Park din Istanbul, acolo unde a si fost operat. Dupa multe luni de tratament istovitor cu citostatice, Vladimir Bivol a efectuat analizele si investigatiile finale. Vestea a fost una peste asteptari: BAIATUL A INVINS CANCERUL.

La salvarea copilului au contribuit peste 20.000 de români, care s-au alăturat campaniei de strângere de fonduri lansată, în mediul online, de Asociaţia „Salvează o inimă”.

Mişcaţi de tragica poveste a lui Vladimir, românii au donat din puţin pe care-l au, astfel încât, în timp record, s-au strâng cei 90.000 de Euro destinaţi pentru operaţie şi tratament.

„Trăiesc o bucurie de nedescris! Când am aflat că sufăr de cancer, am început să plâng şi credeam că viaţa mea s-a sfârşit. Ultima fărâmă de speranţă s-a adus atunci când doctorii din Chişinău mi-au spus că am şanse foarte mici să înving această boală. Nu mi-am pierdut însă speranţă şi am apelat la mai multe clinici din străinătate. Am primit răspuns favorabil din Istanbul. Pe această cale doresc să mulţumesc din sufletul atât specialiştilor de la Medical Park care mi-au salvat viaţă, cât şi oamenilor cu suflet mare care m-au susţinut”, declară Vladimir Bivol.

Campania s-a desfăşurat pe platforma de donaţii online a Asociaţiei „Salvează o inimă”, https://salveazaoinima.ro/campaigns/vladimir-bivol/.