Un copil din Botoşani cu arsuri grave, salvat cu elicopterul dintre nămeţi

Un copil cu arsuri de gradul II pe faţă şi picioare a fost adus la Bucureşti, sâmbătă. Copilul s-a opărit cu apă clocotită încă de vineri, însă abia sâmbătă dimineaţă a fost posibil ca el să fie preluat cu elicopterul.

15 dec. 2012, 09:41
Un copil din Botoşani cu arsuri grave, salvat cu elicopterul dintre nămeţi

Un copil cu arsuri de gradul II pe 30% din suprafaţa corpului a fost salvat cu elicopterul dintre nămeţi. Aflat în localitatea Mitoc, din judeţul Botoşani, copilul nu a putut fi transportat mai repede la o unitate medicală unde să i se acorde îngrijiri, din cauza drumurilor înzăpezite.

Familia copilului a solicitat intervenţia salvării, însă aceasta nu a putut ajunge la caz din cauza zăpezii. În ajutorul ambulanţei au venit două utilaje de deszăpezire, însă unul s-a blocat între nămeţi, iar un altul s-a răsturnat într-un şanţ.

Autorităţie au luat în calcul trimiterea unui eclicopter MAI încă de vineri, însă acest lucru nu a fost posibil din cauza ceţii, care reducea considerabil vizibilitatea. Până când copilul opărit a putut fi preluat de elicopterul SMURD, acesta a primit îngrijiri de la medicul din localitate.

Abia sâmbătă dimineaţă a fost posibil ca aparatul de zbor, care a decolat din Iaşi, să meargă în Mitoc pentru a-l prelua pe copil. Micuţul a fost transportat la Bacău, de unde a fost preluat de un alt elicopter MAI, pentru a-l aduce la Bucureşti, unde va fi internat la Spitalul de Chirurgie Plastică.

Un alt caz la care a fost nevoie de intervenţia cu un elicopter de tip EC-135 SMURD s-a înregistrat la Râmnicu Vâlcea, unde o persoană a suferit un infarct miocardic şi a avut nevoie să fie transportată la spital.