Fetiţă de 8 luni cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic, transferată la Spitalul „Marie Curie”

O fetiță de opt luni a fost adusă miercuri seară cu un elicopter SMURD la Spitalul ”Marie Curie” din București. Aceasta a fost internată până acum la Spitalul din Sfântu Gheorghe și este suspectată de sindrom hemolitic uremic.

02 mart. 2016, 14:58
Fetiţă de 8 luni cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic, transferată la Spitalul „Marie Curie”

„Fetiţa prezintă anemie, cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic, şi a fost internată iniţial la spitalul din Sfântu Gheorghe, dar medicii au decis că se impune transferul pacientei la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii «Marie Curie» din Capitală, pentru a fi evitate complicaţiile”, au transmis reprezentanți ai Ministerului Sănătății, citați de Mediafax.

Bebelușul va fi internat la secția de nefrologie și va fi supus unor investigaţii suplimentare pentru a se stabili cu exactitate care este starea lui de sănătate.

Marţi seară, alt copil cu probleme digestive din Argeş, în vârstă de şase luni, a fost transferat la spitalul „Matei Balş” din Bucureşti.

Încă un copil cu probleme digestive din Argeş, transferat în Bucureşti

Reprezentanții Instituției Prefectului au anunţat că în spitalele din județul Argeș mai sunt internați, miercuri, 45 de copii care prezintă scaune diareice, cu 17 mai puțini decât în urmă cu o zi.