Un copil din Mediaş, zgâriat de un leu aflat într-o cuşcă la circ

Un copil de 11 ani din Mediaș, judeţul Sibiu, a fost zgâriat de un leu, aflat într-o cuşcă la circ. Părinţii micuţului au fost amendaţi de poliţişti.

07 sept. 2015, 14:51
Un copil din Mediaş, zgâriat de un leu aflat într-o cuşcă la circ

Incidentul a avut loc, duminică după-amiază, la un circ din Mediaș. Un copil de 11 ani a fost rănit la o mână de un leu. Din fericire, rănile suferite de copil nu au fost foarte grave, astfel încât nu a fost necesară internarea lui în spital, scrie tribuna.ro.

Un copil de 11 ani din localitatea Târnava a mers la circ cu un grup de prieteni. Copilul a pătruns în zona interzisă din preajma cuştilor în care sunt leii, a băgat mâna într-o cuşcă şi a atins pe labă unul dintre animale, iar cel de-al doilea leu l-a zgâriat. Copilul a fost pansat, dar nu a fost necesară internarea, fiind vorba doar de zgârieturi„, a declarat pentru Mediafax Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu.

Circul avea luate toate măsurile pentru evitarea unui astfel de incident, existând zona protejată, închisă în preajma cuştilor pentru animale. Copilul a sărit însă peste gardul de protecţie şi s-a apropiat de cuştile leilor. Potrivit anchetatorilor, se pare că baiatul a sărit gardul şi s-a apropiat de lei în urma unui pariu, pentru a le demonstra prietenilor că nu îi este teamă să se apropie de animale.

Părinţii copilului, care nu se aflau cu el, au fost amendaţi pentru nesupravegherea minorului.

Citeşte şi ŞOCANT. Un copil şi-a dat foc ca să le arate părinţilor ce văzuse la un spectacol de circ