Un copil din Sibiu, suspectat de infecţie cu E-coli, transferat la Bucureşti

Medicii sibieni de la Spitalul de Pediatrie au reușit să vindece un copil în vârstă de un an și o lună, infectat cu E-coli, iar părinții unui alt copil, de numai cinci luni, suspect de aceeași infecție, au decis să-l transfere la un spital din Capitală.

09 mart. 2016, 14:59
Un copil din Sibiu, suspectat de infecţie cu E-coli, transferat la Bucureşti

Părinții copilului de un an și o lună i-au făcut prima dată testul rapid pentru E-coli într-o clinică privată din oraș, unde rezultatul a fost pozitiv, a declarat, pentru Agerpres, Cezar Budescu, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP). Miercuri, Institutul Cantacuzino a confirmat în acest caz infecția cu E-coli tip VTEC 026.

Conform lui Cezar Budescu, deocamdată nu se știe din ce cauză copilul a făcut infecția cu E-coli.

Copilul de cinci luni, care are diaree din 1 martie, a fost ținut acasă timp de o săptămână, de către părinți. Acest copil a fost dus la spital doar zilele trecute, unde a fost tratat și ținut în perfuzii. Părinții acestui copil au dorit ca acesta să fie transferat miercuri, cu o ambulanță, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București.

„Acest copil nu are sindromul hemolitic-uremic. Starea copilului este una bună, părinții au cerut să fie transferat de la Pediatria din Sibiu la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București”, a explicat directorul DSP Sibiu.

Acestea sunt primele două cazuri de copii infectați sau suspecți de infecție cu E-coli din județul Sibiu.

Citeşte şi Cum putem să contactăm bacteria care provoacă sindromul hemolitic uremic