Un cunoscut actor, care a jucat în peste 100 de filme, a murit subit. Artistul se afla în Mongolia

Actorul rus Aleksei Buldakov a murit miercuri, la vârsta de 68 de ani, în urma unui infarct. Actorul, care a jucat în peste 100 de filme, a primit numeroase distincţii în timpul carierei.

04 apr. 2019, 09:16
Un cunoscut actor, care a jucat în peste 100 de filme, a murit subit. Artistul se afla în Mongolia

Aleksei Buldakov a murit la Ulan Bator, capitala Mongoliei. Ambasada Rusiei în această ţară a comunicat că nu există suspiciuni cu privire la deces, actorul suferind un infarct masiv. Aleksei Buldakov s-a născut pe 26 martie 1951, într-un sat din Regiunea Altai, aflată la graniţa cu Kazahstanul. El a absolvit Şcoala de Artă Dramatică din Pavlodar, iar apoi a lucrat ca actor pentru teatrele din Pavlodar, Tomsk, Karaganda şi Riazan.

Ulterior, Aleksei Buldakov a urmat o carieră cinematografică, debutând în film în anul 1982. Unul dintre cele mai faimoase filme ale sale a fost „Particularităţile Vânătorii Naţionale” (1995), în care a jucat rolul generalului Ivolgin.

În anul 1996 a fost recompensat cu „Nika”, premiul pentru cel mai bun actor. În total, Buldakova jucat în peste 100 de filme pentru marele ecran şi televiziune.

În anul 2009, Buldakov a primit titlul de Artist al Poporului Rus.