Un cunoscut DEMNITAR american a fost atacat cu fructe şi crengi de un grup de maimuţe în India

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a devenit, în timpul vizitei sale în India, ţinta unui atac din partea unui grup de maimuţe: primatele au "bombardat" delegaţia americană cu fructe şi crengi de mango, informează cotidianul rus Utro.

25 iul. 2013, 09:48

Incidentul a avut loc în timpul vizitei la Memorialul de la New Delhi al lui Mahatma Gandhi, liderul mişcării de eliberare din India. Cu câteva minute înainte ca Biden, alături de soţia sa Jill, de nepoata lui Mahatma, Tara Gandhi, şi de directorul muzeului, să facă o fotografie de grup, în copacii de mango din apropiere a apărut un grup numeros de maimuţe. Acestea au început să arunce în cei care se pregăteau de sesiunea foto cu fructe şi ramuri. Nici Biden, nici însoţitorii săi nu au fost accidentaţi, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Joe Biden i-a cerut preşedintelui ecuadorian să refuze să-i acorde azil lui Snowden

Comportamentul maimuţelor a stârnit mare îngrijorare în rândul agenţilor serviciilor de securitate. „Cel mai tare mă temeam ca nu cumva un fruct să-l nimerească pe vicepreşedinte. Ar fi fost un coşmar„, citează Utro declaraţiile uneia dintre gărzile de corp ale lui Biden.

Prin eforturi comune, agenţii de securitate indieni şi americani au reuşit să alunge macacii, după care sesiunea foto a continuat fără incidente. Joe Biden este cel de-al 47-lea vicepreşedinte american, membru al Partidului Democrat. Biden a preluat funcţia în acelaşi timp cu preşedintele Barack Obama, în 2009. Înainte de a devenit vicepreşedinte, Biden a fost senator al statului Delaware.

Nu este exclus ca, în 2016, Joe Biden să candideze în alegerile prezidenţiale. După cum anunţa magazinul online GQ, Biden îşi va înainta candidatura dacă acest lucru nu va fi făcut de Hillary Clinton. După cum sublinia politicianul, decizia de a candida va depinde de doi factori: dacă va mai avea atâta putere şi energie ca în prezent şi dacă va considera că este cel mai bun candidat.

Citeşte şi Noaptea de 585.000 de dolari la Paris a vicepreşedintelui american Joe Biden

Pot să mor fericit şi fără a fi vreodată preşedinte al SUA, însă aceasta nu înseamnă că nu voi candida„, a declarat Biden.


loading...