Un cunoscut ISTORIC face PREZUMŢII SUMBRE despre viitor: În 2050, bogaţii vor putea trăi pe termen nelimitat

Publicat: Duminică, 21 Septembrie 2014 19:41 // Actualizat: Duminică, 21 Septembrie 2014 19:41 // Sursa: romaniatv.net

 

Prestigiosul istoric israelian Yuval Noah Harari susţine că în anul 2050 cei bogaţi ar putea fi nemuritori, în timp ce săracii vor continua să moară şi, în timpul vieţii, se vor consola cu droguri şi jocuri, scrie ziarul spaniol 'La Vanguardia', într-un comentariu referitor la volumul 'Despre animale şi zei: scurtă istorie a umanităţii', care s-a vândut în 300.000 de exemplare în versiunea sa originală, iar în prezent este în curs de traducere în aproximativ 20 de ţări.

Foto: Captură video

Profesor la Universitatea Ebraică din Ierusalim, autorul, care este specialist în istorie medievală şi militară, este convins că progresele ştiinţei vor permite', 'schimbarea pentru prima dată a 4 miliarde de ani de evoluţie, care, până acum, depindea de procesul lent de selecţie naturală'. 'Din secolul al XXI-lea, acest proces va trece în mâinile omului, care a început deja să creeze viaţă şi să o manipuleze', afirmă el, estimând că unul dintre cele mai extraordinare efecte ale acestei manipulări va fi acela că oamenii vor putea fi 'amortali', potrivit Agerpres.

Specialistul explică acest termen prin aceea că oamenii suficient de bogaţi îşi vor putea 'face, la fiecare zece ani, o revizie tehnică totală a corpului lor, ceea ce le va permite să evite moartea din cauza vârstei, considerată drept logică, până acum'. Yuval Noah Harari subliniază că nu a folosit termenul de 'nemuritor' deoarece 'oamenii vor muri din cauza unor accidente sau dacă vor fi asasinaţi'. Important este însă că 'viaţa nu va mai fi condiţionată de boli şi vârstă', anticipează profesorul, amintind că unele companii 'foarte serioase' lucrează deja în aceste sens. Context în care menţionează 'Calico, compania lansată de actualul director de inginerie de la Google, Raymond Kurzweil'.

Volumul său, care aspiră să devină un punct cheie în cunoaştere ştiinţifică contemporană, prezintă cu claritate evoluţia omului din perioada în care 'un sapiens mai mult animal decât om a împărţit planeta cu cel puţin cinci +fraţi+ din specii diferite', până în ziua de astăzi, în care s-a tansformat 'într-un zeu nesartisfăcut şi iresponsabil'.

Legat de viitorul omenirii, profesorul israelian este de părere că va depinde de o guvernare globală, pe care 'aproape că o avem', şi în care 'o castă mondială de conducători, oameni de afaceri, lideri culturali şi alţii vor lua deciziile importante pentru guvernele care vor avea tot mai puţine grade de libertate'.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 sep 21:37
Răspunde | Votează email 0 email
Http://Bit.Do/OT2

Primul MultiPlayer 3D-Acţiune pe Flash. Participă la luptele furioase - distruge tancurile inamice, ajută echipa ta, avansează în grad cu Tancul tau, poţi face cariera ta militară! O gamă largă de muniţii, multe moduri de joc şi jucători reali.

Http:///Bit.Do/OT3

(Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Selecteaza link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara de navigare si Enter) Joc cu Tancuri Gratuit AICI:

Http://Bit.Do/OT2
1
EUR
4.8747
RON
29 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H