Un cunoscut lanț de restaurante a publicat un mesaj neobișnuit de recrutare, după scandalul Auchan: ”Căutăm colegi umani la casă”. Auchan: „Nu a fost nimeni disponibilizat!”

Lanțul de restaurante care comercializează cartofi prăjiți, Cartofisserie, a postat un anunț de angajare neobișnuit, după scandalul Auchan, care a început remodelarea liniilor de case de marcat din magazine prin introducerea unui parcurs 100% self check-out pentru clienți.

13 mart. 2023, 19:30
Un cunoscut lanț de restaurante a publicat un mesaj neobișnuit de recrutare, după scandalul Auchan: ”Căutăm colegi umani la casă”. Auchan: „Nu a fost nimeni disponibilizat!”

UPDATE: După ce în spațiul public subiectul noilor case de marcat și al casieriilor Auchan despre soarta cărora marele retailer nu a pomenit nimic, a fost intens dezbătut -Precizăm faptul că încă de la bun început compania a specificat că toți casierii rămân în continuare în magazinele Auchan, meseria lor evoluând spre cea de consilier.

În mod particular, reamintim următorul aspect foarte important – niciun casier nu este disponibilizat și nici nu va fi, din contră, casierii au fost și rămân în continuare în echipele noastre și sunt dezvoltați din punct de vedere al competențelor. Mai exact, aceștia urmează niște cursuri de formare și pregătire pentru a întâmpina și mai bine clienții, pentru a-i consilia și ajuta. Ne aflăm așadar, în curs de dezvoltare a unei meserii, meseria de casier evoluează. Noile case nu elimină casierii, ele sunt doar hibride, pot fi folosite atât de casieri, cât și de clienți. Aici nu a fost înțeleasă bine informatia sau a fost transformată în spațiul public. Noi păstram, în continuare, case operate cu casieri, care scanează pentru clienți, în toate magazinele, dar acestea sunt case moderne. (Tiberiu Dănețiu, director marketing Auchan Retail România)

Un cunoscut lanț de restaurante a publicat un mesaj neobișnuit de recrutare, după scandalul Auchan. După ce în spațiul public subiectul noilor case de marcat și al casieriilor Auchan despre soarta cărora marele retailer nu a pomenit nimic, a fost intens dezbătut, pe rețelele de socializare au apărut numeroase reacții atât de la utilizatori, cât și de companii.

Citește și Angajări la Kaufland. Salariul pornește de la 3.700 de lei, se oferă şi bonuri de masă, prime de Paşte şi zile libere suplimentare

Un cunoscut lanț de restaurante a publicat un mesaj neobișnuit de recrutare, după scandalul Auchan

Una dintre companiile care a ținut să facă haz de necaz pe acest subiect este Cartofisserie, care operează reţeaua de restaurante fast-food cu acelaşi nume.

Recent, cunoscutul lanț de restaurante a postat pe rețelele de socializare un mesaj de recrutare neobișnuit prin care și-a manifestat intresul față de casierii Auchan.

”Ai pierdut un job de casier în favoarea unui aparat de Self Pay? Nu-i nimic! La Cartofisserie Preferăm să lucrăm cu oameni, nu cu panouri”, este mesajul de recrutare postat pe rețelele de socializare de Cartofisserie.

Reacțiile la această postare nu au întârziat să apară, unul dintre internauți a scris „Vreți casieri umani? Să-mi spuneți și mie cât de uman poți să fii când voi dați salarii de 18 mil”, făcând referire la scandalul iscat în jurul IKEA, care a fost acuzată în social media că oferă salarii cuprinse între 1.800 și 2.000 de lei.

În aceste momente, compania care operează cunoscutul lanț de restaurante caută să angajeze pe mai multe poziții, printre care și șef locație /Adjunct șef locație (pentru orașele București și Sibiu), dar caută și persoane care să prepare și să servească produsele restaurantului.

În anunțul de recrutare Cartofisserie a menționat că le oferă viitorilor angajați:

  • Salariu de bază atractiv plus bonusuri de performanță;
  • Tichete de masă în valoare de 30 lei/zi;
  • Creșteri salariale corelate cu vechimea și implicarea la locul de muncă;
  • Contract de muncă pe perioadă nedeterminată;
  • Prime de sărbători.

Lanțul de restaurante Cartofisserie a fost fondat Tudor şi Dragoş Comăniciu, foşti proprietari ai companiei Delaco, în 2006, în Braşov. Pe piața din România, Cartofisserie activează de cinci ani, fiind prezent în 13 orașe, prin cele 34 de locații deschise.

În prezent compania are 200 de angajați, iar în 2021, ultimul an pentru care există date la Ministerul Finanțelor Publice, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 36,4 milioane de lei și un profit net de 1,39 milioane de lei.

Citește și Angajări 2023. Cea mai importantă cerere care bulversează piaţa muncii! Este pusă la negocieri chiar înaintea salariului