Un cuplu de greci a fost arestat pentru că a cumpărat o fetiţă de etnie romă

Un cuplu de greci a fost arestat pentru că a cumpărat o fetiţă de etnie romă de la mama sa în schimbul sumei de 4.000 de euro, a informat vineri poliţia elenă.

25 oct. 2013, 10:42
Un cuplu de greci a fost arestat pentru că a cumpărat o fetiţă de etnie romă

Acesta este cel de-al treilea caz de trafic cu copii descoperit în Grecia de săptămâna trecută, când autorităţile elene au descoperit o fetiţă blondă în vârstă de patru ani într-o tabără de romi care nu semăna cu familia care o creştea. Descoperirea Mariei, numită „îngerul blond” de presa greacă, a declanşat căutarea la nivel mondial a părinţilor ei adevăraţi după ce analizele ADN au arătat că femeia şi bărbatul care o aveau în grijă nu îi erau rude de sânge.

Cuplul de greci, în vârstă de 53 de ani, respectiv 48 de ani, care a fost arestat miercuri la Atena, nu este de etnie romă, iar cei doi au afirmat că au cumpărat fetiţa în martie deoarece nu aveau copii, a afirmat poliţia într-un comunicat.

Copii traficaţi sunt de obicei cumpăraţi în Grecia de la mame din fostele ţări comuniste sărace, în special din
Bulgaria vecină. În multe cazuri, certificate de naştere sunt obţinute pentru aceşti copii prin declaraţii false la registraturi sau tribunale.