Un cuplu de homosexuali, agresat în vestiarul unei piscine de lux din Capitală. Află ce s-a întâmplat

Un cuplu de homosexuali susţine că a fost agresat de clienţii unei săli de fitness din Capitală, în momentul în care au încercat să-şi schimbe fetiţa în vestiarul bărbaţilor. Bărbaţii s-au adresat conducerii clubului, însă măsurile luate sunt strigătoare la cer.

09 sept. 2014, 07:21
Un cuplu de homosexuali, agresat în vestiarul unei piscine de lux din Capitală. Află ce s-a întâmplat

Lestat Monroe a încercat să-şi schimbe fetiţa de 3 ani în vestiarul bărbaţilor de la clubul Health Academy Downtown, din incinta Hotelului Radisson Blu. Un client al clubului, care folosea şi el vestiarul, a venit spre ei nemulţumit de prezenţa fetiţei de 3 ani, acolo, potrivit gandul.info.

Zadarnic i-a explicat Lestat bărbatului că este vorba despre un copil în vârstă de 3 ani, şi că „în Europa cei mici sunt admişi în vestiarele de sex opus până la vârsta de 7 ani, însoţiţi de un părinte”. I-a spus şi că are gemeni, că are un partener şi că nu există o mamă care să însoţească fetiţa în vestiarul dedicat femeilor.

„Suntem o familie cu doi taţi”, a continuat Lestat, dar replica clientului a fost „Bulangiule, femeile ar trebui să plece acolo de unde au venit”.

Bărbatul s-a adresat conducerii clubului. Directorul sălii şi-ar fi cerut scuze, iar discuţiile au continuat prin e-mail. Lestat a cerut numele celor doi agresori şi retragerea calităţii de membru al clubului pentru aceştia, în baza prevederilor contractuale care permiteau acest lucru în contextul pretinselor fapte. Dar nimic în acest sens nu s-a întâmplat.

Mai mult, câteva zile mai târziu de la incident, când Lestat şi-a dus gemenii la pisicină a văzut un afiş potrivit căruia părinţii care vin însoţiţi de copii minori nu pot să mai utilizeze facilităţile vestiarului corespunzător sexului lor, pentru a echipa copiii de sex opus, indiferent de vârsta acestora.

Incidentul a ajuns să fie discutat pe 8 septembrie în şedinţa Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, după ce Lestat şi Asociaţia Accept (n.r.organizaţie care apără drepturile omului şi are un interes legitim în combaterea discriminării îndreptată împotriva unui grup de persoane) au adresat o plângere Consiliului reclamând fapte de discriminare pe criterii de sex, orientare sexuală şi statut familial din partea unui club de fitness cu pisicină.