Un cutremur cu magnitudinea 5,3 s-a produs în Japonia

Un seism cu magnitudinea 5,3 a zguduit în cursul nopţii de joi spre vineri prefectura Fukushima din Japonia, unde se află o centrală nucleară avariată, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), potrivit AFP.

19 sept. 2013, 19:26
Un cutremur cu magnitudinea 5,3 s-a produs în Japonia

Compania de electricitate Tepco, care gestionează centrala nucleară de la Fukushima, a dat asigurări că în urma cutremurului nu s-au înregistrat noi probleme şi nici nu s-a observat creşterea nivelului radiaţiilor, a informat agenţia de presă Kyodo, potrivit Mediafax.

Agenţia japoneză de meteorologie a estimat că seismul a avut magnitudinea 5,8, fără să lanseze vreo alertă pentru tsunami.

Conform USGS, mişcarea telurică s-a produs vineri la ora locală 02.25 (joi, 17.25 GMT), la o adâncime de 22,2 kilometri.

Epicentrul a fost măsurat la 20 de kilometri vest de oraşul Iwaki, pe malul Oceanului Pacific, sau la 175 nord-nord-est de capitala Tokyo, unde clădirile au fost zdruncinate.

La aproximativ 50 de kilometri sud-vest de epicentru se află centrala atomică Fukushima Daiichi, distrusă în urma seismului cu magnitudinea 9 urmat de tsunami, de la 11 martie 2011.

Cutremurul s-a produs la câteva ore după vizita la centrala avariată a premierului japonez, Shinzo Abe, care a somat compania Tokyo Electric Power (Tepco) „să fixeze un calendar” cu măsuri destinate să pună capăt scurgerilor de apă radioactivă, o problemă care provoacă îngrijorare în lumea întreagă.