Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 s-a produs în Taiwan VIDEO

 Un puternic seism cu magnitudinea de 6.1 a zguduit imobilele din capitala taiwaneză Taipei. Cutremurul s-a produs la ora locală 10:03 (04:03, ora României) şi epicentrul a fost localizat în districtul Nantou (centru) la 15 kilometri adâncime, conform agenţiei meteorologice taiwaneze.

27 mart. 2013, 06:29
Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 s-a produs în Taiwan VIDEO

Conform pompierilor, cel puţin trei persoane au fost rănite uşor. O a patra persoană, o femeie, a fost lovită în cap de o bucată de plafon căzut, conform informaţiilor transmise de televiziunea SET TV şi preluate de Agerpres.

Citeşte şi Un cutremur cu magnitudinea de 5,1 s-a produs în California

Seismul a provocat de asemenea un incendiu. Circulaţia metroului din Taipei a fost întreruptă şi toate trenurile de mare viteză ale ţării au rămas imobilizate în aşteptarea unspecţiei reţelei de cale ferată. Centrul american de geofizică (USGS) a măsurat seismul la o magnitudine de 6.0, iar agenţia meteorologică la 6.1.

Citeşte şi Se împlinesc 36 de ani de la cutremurul din martie 1977 VIDEO

Districtul Nantou a fost epicentrul în septembrie 1999 al unui cutremur cu magnitudinea de 7.6 care s-a soldat cu 2.400 de morţi, catastrofa naturală cu cele mai multe victime din istoria recentă a insulei. Taiwan, situat la joncţiunea a două plăci tectonice, este des afectat de cutremure de pământ.

Citeşte şi 700 de case distruse şi 20 de răniţi în urma unui cutremur produs în China