Un dascăl şi-a ucis soţia cu bâta şi a ars-o, apoi a cântat psalmi lângă preot la o nuntă

Dascălul bisericii din Ciorteşti, un om aşezat şi liniştit, gospodar şi cunoscut de întreaga suflare a satului, şi-a ucis soţia în moduri groaznice, cu numai câteva zile înainte de nunta fiicei, pe care o pregăteau împreună. Acesta a bătut-o cu bâta în cap, i-a dat foc și a lăsat-o în curte. la câteva ore a spălat-o și a lăsat-o să agonizeze în casă. La final i-a dat loviturile fatale!

11 nov. 2019, 07:57
Un dascăl şi-a ucis soţia cu bâta şi a ars-o, apoi a cântat psalmi lângă preot la o nuntă

După aceasta s-a dus la biserică, participând la treburile parohiei alături de preot, rânduieli specifice unei zile de sâmbătă, scrie zdi.ro.

Dascălul se pare că şi-a ieşit din minţi după ce şi-a găsit soţia băută.

„Era o familie absolut normală, atât ea, cât şi el. Se mai certau, însă nu tare. Nu era consumator de alcool. Suntem şocaţi”, a declarat primăriţa Alina Apostol.

Citeşte şi O tânără de 36 de ani a fost înjunghiată mortal de iubit în propriul apartament. Doi copii au rămas orfani

Întâmplarea a avut loc în anul 2018, dar tot continue să bântuie întregul sat, dar mai ales pe fiică și pe familia acesteia.

Grozăviile s-au întâmplat într-o seară de vineri, atunci când, după câte se pare, într-un moment de rătăcire şi furie, Eugen Petrucă, în vârstă de aproximativ 50 de ani, şi-a acuzat nevasta că a băut prea mult alcool. Apoi, înfuriat, a lovit-o în cap pe soţia sa, Petronela, cu un par, după care a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc, în curtea locuinţei. După ce a lăsat-o pe soţie să ardă, fiind în agonie, bărbatul a spălat-o şi a transportat-o în casă, unde a lăsat-o efectiv să moară în chinuri, fără îngrijiri medicale.

Femeia a agonizat toată noaptea.

În cursul după-amezii, fiica celor doi, care llocuia în străinătate, şi-a sunat tatăl şi l-a întrebat de ce nu răspunde mama ei, pe care o sunase insistent. Acesta i-ar fi răspuns că femeia este grav bolnavă, şi că are nevoie de o ambulanţă. Au sunat la 112, iar când au sosit medicii, femeia era deja moartă. Seara, dascălul bisericii era deja în cătuşe, spre mirarea şi şocul comunităţii.

Poliţiştii l-au reţinut pe dascăl, apoi, instanţa l-a arestat pentru 30 de zile, dovezile fiind indubitabile. „La data de 20 august, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului P.E. din comuna Ciorteşti cu privire la comiterea infracţiunii de omor calificat asupra unui membru de familie. Din probatoriul administrat a rezultat suspiciunea rezonabilă că, în seara de 17 august 2018, după ce şi-a lovit victima, soţia sa, cu bâta, inculpatul ar fi stropit cu benzină, după care i-ar fi dat foc, iar mai târziu ar fi târât-o în casă, unde a lăsat-o până a doua zi, cănd ar fi exercitat alte acte de violenţe asupra ei, toate leziunile conducând în scurt timp la decesul victimei. Tribunalul a admis propunerea de arestare preventivă pentru o periodă de 30 de zile”, au precizat procurorii Parchetului Iaşi.

Gestul dascălului bisericii din Ciorteşti este cu atât mai îngrozitor cu cât, pe data de 1 septembrie 2018 fiica lor trebuia să oficieze nunta. Ceremonia trebuia să aibă loc într-un restaurant din municipiul Iaşi.

„Noi am fost cu toţii şocaţi. Nimic nu a prevestit acest fapt. Era o familie absolut normală, atât ea, cât şi el. Se mai certau, însă nu foarte tare. Iar el nu era consumator de alcool. Noi suntem şocaţi de ceea ce s-a întâmplat şi nu putem explica ce a fost în capul lui. Regretăm faptul şi ne exprimăm regretul fiicei acestuia”, a spus Alina Apostol, primarul comunei Ciorteşti.