Un deputat a fost rănit grav, iar un funcţionar care îl însoţea a fost ucis

Un deputat argentinian Hector Olivares, membru al coaliţiei guvernamentale Cambiemos (Noi schimbăm), a fost grav rănit joi în apropierea Parlamentului de la Buenos Aires şi un funcţionar care îl însoţea a fost ucis, a anunţat un parlamentar citat de un canal de televiziune local, relatează AFP.

09 mai 2019, 15:21
Un deputat a fost rănit grav, iar un funcţionar care îl însoţea a fost ucis

„Au fost loviţi de gloanţe, actul a fost premeditat”, a declarat deputatul José Cano pentru canalul TN.

Marcelo Yadiln, în vârstă de 58 de ani, funcţionar public din provincia La Rioja (nord-vest), a fost ucis în atac, a precizat José Cano. Hector Olivares, în vârstă de 61 de ani, deputat din aceeaşi provincie, a fost transportat la spital în stare gravă, potrivit Agerpres.

Atacul a avut loc la ora 07:00 ( 10:00 GMT), când focuri de armă provenind dintr-o maşină i-au vizat pe cei doi bărbaţi care se aflau în piaţa situată în apropierea Congresului. Atacatorii au tras aproximativ 12 gloanţe.

Olivares făcea parte dintr-o comisie parlamentară privind legislaţia penală şi a muncii şi lucra la un proiect privind violenţa în fotbal.

Acesta este un eveniment fără precedent în Argentina şi survine în contextul începerii campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 27 octombrie 2019.