Un deputat cere modificarea Constituţiei pentru interzicerea căsătoriilor gay. Sfidare faţă de LGBT

Deputatul si seful partidului PRU, Bogdan Diaconu, vrea modificarea Constitutiei si interzicerea explicita a casatoriilor gay, evitand astfel si posibilitatea acestora de a adopta copii. Gestul sau vine ca o sfidare a comunitatii LGBT care sambata organizeaza un mars in capitala solicitand, printre altele, ca "familiile persoanelor LGBT (...) sa fie protejate de lege prin parteneriat civil".

23 mai 2015, 12:12
Un deputat cere modificarea Constituţiei pentru interzicerea căsătoriilor gay. Sfidare faţă de LGBT

„Astăzi homosexualii manifestă în București cerând dreptul de a se căsători. Sunteți de acord să modificăm Constituția precizând că actul căsătoriei reprezintă uniunea dintre un bărbat și o femeie și să oprim astfel orice încercare de a avea „familii” oficiale de homosexuali care mâine vor cere să adopte și copii?”, a scris Bogdan Diaconu pe pagina sa de Facebook, mesaj receptionat cu entuziasm de cititorii sai, scrie stiripesurse.ro.

Constitutia Romaniei stipuleaza in prezent ca „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Comunitatea LGBT din Romania organizeaza sambata un mars in Capitala, pe traseul Arcul de Triumf – Piata Victoriei. Marsul se desfasoara sub sloganul „TU esti schimbarea!” si incepe la ora 16:00, la Arcul de Triumf.

„De zece ani comunitatea LGBT iese in strada, alaturi de sustinatorii ei, ca sa ceara cu o singura voce drepturi fundamentale. An de an, am cerut egalitate in drepturi pentru toti cetatenii aceste tari, indiferent de orientare sexuala, identitate de gen, etnie sau credinte religioase. Anul acesta vrem schimbare: vrem ca toti Romanii sa inteleaga ca familiile persoanelor LGBT merita sa fie protejate de lege prin parteneriat civil, vrem acces efectiv si sigur la educatie si sanatate, vrem sa fim vizibili pe strada fara sa ne temem pentru siguranta noastra”, se arata intr-un comunicat al organizatorilor, Accept Romania