Un deputat conservator a solicitat BBC1 să îşi încheie programul cu imnul ţării. BBC2 a răspuns cu o piesă Sex Pistols

Deputatul conservator Andrew Rosindell a solicitat ca BBC1, post al televiziunii naţionale britanice, să îşi încheie programul în fiecare zi cu imnul Marii Britanii - "God Save The Queen" -, ca omagiu adus celei de-a 90 aniversări a reginei Elisabeth, dar şi pentru a marca succesul Brexitului. În replică, postul BBC2 a difuzat videoclipul piesei cu acelaşi titlu cântată de Sex Pistols.

05 nov. 2016, 16:50
Un deputat conservator a solicitat BBC1 să îşi încheie programul cu imnul ţării. BBC2 a răspuns cu o piesă Sex Pistols

Deputatul a solicita public, joi, ca postul naţional de televiziune să difuzeze inmul naţional la finalul programului, informează El Pais. Răspunsul venit din partea „Newsnight”, una dintre emisiunile informative ale BBC2, a fost de a-i îndeplini dorinţa politicianului, difuzând videoclipul piesei „God Save The Queen” a trupei punk Sex Pistols.

Înregistrarea momentului a atins, până la acest moment, peste 4,4 vizualizări pe canalul YouTube al BBC.

„Până să plecăm, probabil aţi văzut solicitarea deputatului Andrew Rosindell că BBC 1 ar trebui să difuzeze «God Save The Queen» la finalul programului zilnic. Nu suntem chiar la finalul zilei, dar sunte fericiţi să facem acest favor”, a spus prezentatoarea emisiunii Kirsty Wark înainte de videoclipul melodiei din 1977.

Politicianul şi-a expus părerea într-o declaraţie acordată ziarului The Telegraph. „BBC ar trebui să fie britanic fără complexe şi să difuzeze în fiecare zi imnul naţional pentru a confirma că Marea Britanie s-a întors. Dar şi ca tribut adus reginei, la a 90-a aniversare”, a spus Rosindell, care a distribuit textul şi pe contul său de Twitter.

Emisiunea „Newsnight”, lansată în 1980, este difuzată între orele 22.30 şi 23.20. Pe contul de Twiiter al programului a fost publicat, „la cerere”, răspunsul ironic acordat deputatului.

Piesa Sex Pistols, înregistrată pe unicul album al trupei, „Never Mind the Bollocks”, a fost, la momentul lansării, cenzurată de radiodifuzorul BBC, din cauza versurilor antisistem.

Citeşte şi Scandal în Parlamentul Marii Britanii. Un deputat a demisionat, acuzând Guvernul May de tendinţe spre dreapta