Un deputat PNL a depus o iniţiativă pentru completarea stemei naţionale cu coroana României

Publicat: Miercuri, 26 Iunie 2013 15:37 // Actualizat: Miercuri, 26 Iunie 2013 15:37 // Sursa: RTV.net

Deputatul PNL Grigore Crăciunescu a depus, miercuri, la Biroul permanent al Camerei, o iniţiativă pentru completarea stemei naţionale cu coroana României.

Foto: sidro.ro

Propunere legislativă vizează modificarea şi completarea Legii 102 din 21 septembrie 1992 privind stema şi sigiliul statului, scrie Mediafax.

Parlamentarul PNL consideră să prezenţa coroanei de oţel pe stema României va sublinia independenţa statului.

"Ideea de independenţă e subliniată cel mai bine de elementele stemei de pe steagul din perioada în care s-a obţinut oficial independenţa României (1877). Pe de altă parte, e firesc să ne asumăm trecutul aşa cum a fost el. De aceea, propun completarea stemei cu coroana de oţel a României, care să fie plasată pe capul acvilei pentru a sublinia ideea de independenţă a statului român şi a perioadei în care aceasta a fost obţinută, ca reper de însemnătate crucială pentru statul român. În contextul globalizării, noţiunea de independenţă trebuie promovată pe orice cale, inclusiv în simbolurile naţionale", arată deputatul Grigore Crăciunescu în expunerea de motive.

El subliniază simbolistica acestui însemn: "Coroana de oţel de pe Acvila României din stema Regatului Român, turnată din oţelul unui tun turcesc capturat în războiul din 1877, pe lângă morala şi tradiţia creştină, simbolizează, aşa cum am precizat la începutul expunerii, caracterul naţional, suveranitatea şi independenţa, obţinută prin jertfa şi lupta poporului român".

Deputatul PNL susţine că, întrucât în acest moment se dezbate revizuirea Constituţiei şi, în acelaşi timp, se consideră că este necesar ca stema ţării să fie aplicată pe drapel, este necesar ca stema să fie completată cu toate elemente heraldice care sunt specifice tradiţiei poporului român.

Citeşte şi Drapelul României, MODIFICAT. Cât ne costă schimbarea steagului

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 iul 20:58
...a depus, miercuri, la Biroul permanent al Camerei, o iniţiativă pentru completarea stemei naţionale cu coroana României. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
26 iun 20:36
...poporului român.Citeşte şi Drapelul României, MODIFICAT. Cât ne costă schimbarea steagului From: Un deputat PNL a depus o iniţiativă pentru completarea stemei naţionale cu coroana...
1
EUR
4.8421
RON
29 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H