Un deputat PNL care a fost arestat preventiv a venit la Consiliul partidului

Mircea Roșca, deputat PNL care a fost arestat preventiv, plasat în arest la domiciliu, iar apoi pus sub control judiciar, a venit sâmbătă, la lucrările Consiliului Național PNL. Adică la evenimentul în care s-au votat sancțiunile pentru membrii PNL care au probleme legea, scrie dcnews.ro.

24 mai 2015, 13:55
Un deputat PNL care a fost arestat preventiv a venit la Consiliul partidului

Mircea Roșca s-a așezat chiar în primul rând, pe locurile destinate presei, iar până la începerea ședinței a vorbit cu mai mulți liberali, cărora le-a spus că îi face plăcere să îi vadă.

Roşca, arestat preventiv în luna noiembrie pentru de trafic de influenţă după ce ar fi intervenit în favoarea unui văr al său şi a unui om de afaceri care l-a denunţat, a fost plasat în arest la domiciliu, în urma unei decizii a instanţei supreme, în ianuarie.

Roşca a fost trimis în judecată, pentru că ar fi cerut de la un om de afaceri, care l-a denunţat, 20.000 de euro pentru a interveni la preşedintele PNL Azuga, pentru ca firma denunţătorului să primească terenuri în oraş, va fi cercetat sub control judiciar. Judecătorii instanţei supreme au decis înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul lui Mircea Roşca.

Membrii PNL au decis, sâmbătă, că vor fi excluşi din PNL toţi cei care sunt condamnaţi pentru infracţiuni de corupţie.
În plus, îşi vor pierde funcţia din administraţie membrii PNL care sunt urmăriţi penal. Cei care deţin o funcţie de conducere în partid pot rămâne fără mandat, dacă sunt arestaţi ori dacă sunt trimişi în judecată. Liberalii condamnaţi în primă instanţă sunt suspendaţi din partid.

Din fericire pentru Mircea Roșca, sancțiunile nu se aplică retroactiv.