Un deputat propune un trusou special pentru mamele din România: o CUTIE. Vezi ce va conţine

Deputatul PPDD Tudor Ciuhodaru vrea să introducă în România modelul finlandez, unde părinţii primesc, la naşterea copilului, un trusou special, ambalat într-o cutie ce ar putea fi folosită mai apoi drept pătuţ.

14 iun. 2013, 12:36

Finlandezii folosesc acest model de peste 75 de ani, iar studiile arată cum cutia-pătuţ face ca mortalitatea infantilă din Finlanda să fie printre cele mai scăzute din lume.

PATUT

Din 1938, statul finlandez oferă părinţilor un trusou standard, care conţine toate lucrurile necesare unui bebeluş.

La cererea medicului Tudor Ciuhodaru, România ar putea prelua în curând modelul, dacă parlamentarii votează legea.

„Avem nevoie de măsuri concrete care să stimuleze natalitatea. Un trusou care se acordă la naştere. Dacă vreţi modelul finlandez poate să fie un exemplu pentru România”,a declarat Tudor Ciuhodaru pentru România TV.

Trusoul conţine scutece, hăinuţe groase şi subţiri, obiecte de toaletă, cearşafuri, prosoape şi o saltea care se potriveşte perfect în cutia ce poate fi folosită pe post de pătuţ. În plus, tot în trusoul bebeluşului se găsesc şi prezervative, pentru ca părinţii să poată preveni o eventuală sarcină nedorită.

TRUSOU

Pe lângă trusou, deputatul Tudor Ciuhodaru propune şi creşterea alocaţiilor, dar şi analize gratuite pentru gravide şi nou-născuţi. Mai mult, familiile care fac mai mulţi copii pot beneficia de scutiri de taxe şi impozite.

Iniţiativa parlamentarului vine în contextul în care în România numărul de naşteri a scăzut dramatic în ultimii ani.

CITESTE SI Motivul pentru care de peste 75 de ani BEBELUŞII din Finlanda dorm într-o cutie de CARTON FOTO