Un deputat PSD intră în comitetul executiv al prestigioasei universităţi americane Yale

Deputatul PSD Ana Birchall a fost numită în Comitetul Executiv al Yale Law School Association, alături de nume grele din politica mondială cum ar fi: Bill Clinton, Joe Lieberman și Guido Calabresi.

11 sept. 2014, 13:20
Un deputat PSD intră în comitetul executiv al prestigioasei universităţi americane Yale

Ana Birchalla obţinut titlul de master în drept în anul 2000 la Universitatea Yale şi titlul de doctor în drept în 2002 la aceeaşi universitate americană. Decanul Yale Law School, Dean Anthony T. Kronman a fost îndrumătorul de doctorat al Anei Birchall, reiese din CV-ul postat de aceasta pe site-ul Camerei Deputaţilor.

În Consiliul Executiv al Yale Law School sunt invitaţi să intre alumnii Yale care au ajuns la un nivel profesional suficient de relevant încât să atragă şi să inspire tinerele generaţii de studenţi către prestigioasa universitate americană.

Printre numele care apar pe lista membrilor Comitetului Executiv al Yale Law School Association, alături de Ana Birchall, se numără Robert Rubin, economist de marcă şi al 70-lea Trezorier al SUA, Margaret H. Marshall, preşedinta celui mai vechi Barou din SUA (Boston) şi prima preşedintă a Curţii Supreme a statului Massachusetts sau jurnalista Linda Greenhouse, câştigătoare a premiului Pulitzer, cu 29 de ani experienţă ca jurnalist corespondent New York Times, despre activitatea Curţii Supreme.

După întoarcerea în ţară, Ana Birchall s-a înscris în PSD, partidul în care avea să activeze până în prezent şi sub sigla căruia a ajuns să obţină mandatul de parlamentar în 2012. Astăzi, Ana Birchall este Înaltul reprezentant al Primului Ministru pe afaceri europene şi parteneriat cu SUA.

În Camera Deputaţilor ocupă funcţia de secretar al Comisiei pentru Afaceri europene şi cea de membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci.

Anul acesta, Ana Birchall a înfiinţat în cadrul PSD, Forumul Progresist Social Democrat (FPSD) pe care îl prezidează, cu obiectivul de a colabora cu organizaţiile progresiste internaţionale cum ar fi Center for American Progress şi Policiy Network.