Un deputat rus, fost general, despre imaginile cu soldaţi beţi la recrutare: „Niciodată nu am văzut oameni treji acolo. Aşa a fost mereu în ţara noastră” VIDEO

Imaginile cu ruşi beţi în drum spre sau la secţiile de recrutare, care au umplut rețelele sociale după decretul de mobilizare semnat de Putin, au ajuns subiect de discuție inclusiv la televiziunile rusești. Tema a fost abordată de propagandistul nr. 1 al Kremlinului, Vladimir Soloviov, la emisiunea sa.

03 oct. 2022, 18:26
Un deputat rus, fost general, despre imaginile cu soldaţi beţi la recrutare: „Niciodată nu am văzut oameni treji acolo. Aşa a fost mereu în ţara noastră” VIDEO

Un general rus, fost comandant adjunct al Districtului Militar Sudic al Rusiei, actual deputat, a spus că e normal ce se întâmplă și că în lunga lui carieră militară nu a văzut niciodată oameni treji la centrele de recrutare.

„Normal, sunt puțin chercheliți, ca să nu spun mai mult. Iar unii comentează «Au venit beți, îți poți imagina așa ceva!». Eu atât le spun: «Serios? Vă rog!». Am văzut cum s-a recrutat pentru războaiele din Cecenia, cum au fost chemați rezerviștii în taberele de instrucție. Niciodată în viața mea nu am văzut oameni treji acolo. Ăsta-i adevărul, așa a fost mereu în țara noastră. Trebuie să menții ordinea cumva, dar ei reușesc să se ferească. Chiar și cei care dorm beți în cort o să se trezească și o să meargă să studieze știința militară. Așa a fost mereu și așa va fi mereu”, a declarat fost comandant adjunct al Districtului Militar Sudic al Rusiei, Andrei Guruliov, la o emisiune tv.

Imagini cu recruți beți din Rusia au umplut rețelele sociale după decretul de mobilizare semnat de Vladimir Putin pe 21 septembrie. Unii dintre ei s-au luat la bătaie cu comisarii la centrele de încorporare, alții au venit la mobilizare cu sticla de vodcă în mână, iar alții au fost surprinși „după o zi lungă de antrenament”, dormind îmbrăcați, cu sticla de băutură în buzunar.

Citeşte şi: