Un deputat şi-a angajat soţia la biroul parlamentar pentru că îl ducea cu maşina la aeroport

Publicat: Miercuri, 14 Octombrie 2015 18:06 // Actualizat: Miercuri, 14 Octombrie 2015 18:06 // Sursa: romaniatv.net

Deputatul UDMR de Mureş Kelemen Atilla care, conform ANI, s-a aflat în conflict de interese întrucât şi-a angajat soţia la biroul parlamentar, a spus că aceasta îl ducea cu maşina la aeroport pentru a nu fi nevoit să îşi lase autoturismul timp de mai multe zile în parcare.

Foto: punctul.ro

Deputatul UDMR de Mureş Kelemen Atilla, acuzat de ANI că a încheiat un contract civil prin care şi-a angajat soţia în funcţia de referent la biroul său parlamentar, aceasta obţinând astfel venituri salariale de 27.248 de lei, a declarat, miercuri, că nu a primit niciun act oficial de la ANI, dar că nu are ce să conteste, pentru că ”fapta a existat”, potrivit Mediafax.

El motivează angajarea soţiei sale la cabinetul parlamentar prin faptul că locuieşte într-un sat aflat la 17 kilometri de Târgu Mureş şi nu avea altă ”posibilitate de transport”, soţia fiind cea care îl ducea şi aducea de la aeroport.

"Nu am primit nimic oficial de la ANI, aştept să primesc şi apoi voi decide ce voi face. Eu nu am de ce să contest, fapta a existat. Nu eram în cunoştinţă că fac ceva ilegal. Locuiesc într-un sat la 17 kilometri de Târgu Mureş, iar soţia mea m-a ajutat şi m-a dus la aeroport, cu maşina, ba la Cluj, ba la Târgu Mureş, şi m-a adus acasă. Nu am altă posibilitate, iar acesta a fost obiectul angajării. Cred că este o greşeală a legii că parlamentarii sunt asimilaţi ca funcţionari publici. Pe de altă parte, contractul de muncă al soţiei mele a fost încheiat de Camera Deputaţilor, iar dacă era ceva ilegal trebuia să fiu atenţionat", a declarat Kelemen.

Deputatul mai spune că are carnet de conducere, dar a apelat la soţia sa pentru a nu-şi lăsa maşina la aeroport mai multe zile, cât era plecat. În plus, el susţine că au fost cazuri în care soţia sa l-a dus la aeroport sau la tren la ora 5.00 dimineaţa.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că 32 de actuali sau foşti parlamentari, printre care Kelemen Atilla, Mădălin Voicu, Ion Stan, Mihăiţă Calimente, Bogdan Ciucă, Iulian Iancu şi Ion Mocioalcă, au fost în conflict de interese pentru că şi-au angajat rudele la birourile parlamentare.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 oct 18:15
...şi-a angajat soţia la biroul parlamentar, a spus că aceasta îl ducea cu maşina la aeroport pentru a nu fi nevoit să Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8422
RON
25 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H