Un deputat USR povesteşte cum a fost ironizat de Klaus Iohannis la Cotroceni

Deputatul USR Iulian Bulai rememorează un episod petrecut la Palatul Cotroceni, în tmpul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului ar fi fost ironic şi arogant la întâlnire, susţine deputatul, care îi reproşează comportamentul de-a lungul mandatului.

07 nov. 2019, 12:59
Un deputat USR povesteşte cum a fost ironizat de Klaus Iohannis la Cotroceni

Iulian Bulai a făcut parte din echipa USR care a mers la Cotroceni la consultări cu preşedintele Iohannis. El susţine că întrebările sale au fost ironizate de şeful statului.

„Klaus Iohannis în fața noastră. Dan Barna la mijloc, noi lângă el. Consultări la Cotroceni. 11 oct. Ne spunem reciproc ce avem de spus și apoi discuții libere.

Mă trezesc eu, din colțul mesei, să îl întreb pe președinte, așa, spontan: În perioada interimatului Dăncilă, o să mergeți la ședințele de guvern? Îmi zâmbește și mă întreabă ce fel de răspuns doresc. Sincer sau…

Eu încerc să zâmbesc. Nu pot. Mă blochează întrebarea lui. Evident că aștept un răspuns sincer. Nu îi răspund. După tăcerea mea, îmi răspunde el. Ceva de genul: Păi, dacă vreți să cresc în sondaje și să-i fac concurență lui Barna, mă duc… și zâmbește din nou. Noi, cei din delegația USR, nu gustăm gluma. Colegii zâmbesc ușor. Suntem ușor stânjeniți de răspuns. Și trecem la următorul subiect de discuție”, a scris Iulian Bulai pe Facebook.

El îl acuză pe Klaus Iohannis că este „făţarnic” şi că îşi face campanie electorală, când putea face multe pentru a stopa problemele create de guvernarea PSD.

„Ce gândesc eu acum: Ați avut trei ani de mers la ședințe de guvern. De ce nu ați mers? Din ce motiv? Nepăsare? Frică? Indiferență? Am avut trei guverne praf. Care mai de care. La câte ședințe ați fost pentru a stopa abuzul, greșelile și populismul? Eu țin minte doar o ședință. Atât. O ședință în trei ani. E puțin, domnule Iohannis. Eu, un tânăr politician, v-am întrebat cu sinceritate despre intențiile de a participa la ședințele de guvern interimar. Nu ați mers ca să nu vă faceți campanie, corect? Dar nu puteați să vă duceți pentru a împiedica ultimele nemernicii ale dnei Dăncilă? Hotărâri de guvern, propuneri nepotrivite de comisar, numiri tâmpite în funcții publice în instituții. Cam asta ați ratat.

Acum văd că mergeți aproape la fiecare preluare de minister. Nu tot campanie se cheamă și asta? Eu zic că da. Dar în loc să pozați în salvator, nu era mai bine să contribuiți la prevenire? Nu cumva acum e fățarnic să păreți soluția problemelor pe care le puteați evita? Eu zic că da. E fățarnic. Și e campanie pe față, când vă întrebam dacă vreți sa fiți parte a prevenirii, erați ironic cu mine. Acum vreți să ne demonstrați că sunteți salvarea unei țări faultate de trei guverne pe care le-ați susținut. Not ok.

Rămân în stenograma de la Cotroceni și ironia dumneavoastră din 11 octombrie, dar și tăcerea mea.

Acum înțeleg de ce nu ați mers la Cotroceni în guvernarea interimară și nici înainte. E mai ușor să sari în flăcări când focul e deja aproape stins.

Am tăcut atunci. Acum scriu. Guvernarea unei țări nu este o chestiune de PR personal, nici cu ironii și nici cu tăceri.

Să rămână consemnat, domnule Iohannis. Vă spune un tânăr politician care a mers la consultări la dumneavoastră: pe moment, sunteți parte a problemei, nicidecum a soluției pentru România”, a mai scris Iulian Bulai.