Un diagnostic greşit i-a distrus viaţa. O femeie nu-şi mai poate folosi o mână, după ce a fost tratată pentru un cancer inexistent

De 5 ani, o femeie din Slatina trăieşte un calvar. Nu-și mai poate folosi mâna dreaptă după ce a fost supusă la un tratament cu citostatice pentru un cancer inexistent. Femeia avea o tumoare, însă aceasta nu era malignă. Pacienta acuză trei medici de malpraxis şi cere acum 150 de mii de euro daune morale.

17 ian. 2019, 15:18
Un diagnostic greşit i-a distrus viaţa. O femeie nu-şi mai poate folosi o mână, după ce a fost tratată pentru un cancer inexistent

Calvarul Silviei Grădinaru a început în 2014. Femeia a mers la spitalul din Slatina după ce a început să simtă o durere la umărul drept. În urma unui tomograf, i s-a spus că este vorba despre o recidivă a cancerului de sân iar doctorii au trimis-o la Institutul de Oncologie din Bucureşti.

Disperată, femeia a revenit la Slatina, cu o noua speranţă, însă doctorii i-au spus că nu au încredere în afirmațiile celor de la Bucureşti şi au trimis-o în Craiova, unde s-a lovit de acelaşi diagnostic crunt: recidivă a cancerului.

Pacienta a făcut zeci de şedinte de radioterapie şi a trecut prin chinuri groaznice. A început să îi cadă părul iar durerile nu o lăsau nici să doarmă. Atunci a decis să plece în Spania, unde a aflat că nu suferea de nicio boală.

Tratamentul agresiv cu citostatice i-a distrus un nerv iar mâna dreaptă i-a paralizat. Acum, fiecare zi din viaţa femeii este un chin.

Doi dintre medicii acuzaţi spun că nu sunt vinovaţi de nimic. Medicul de la Craiova a refuzat să explice situaţia.