Un director din Argeş, demis în urma izbucnirii incendiului de pe platforma Câmpulung Industrial Park

Directorul executiv al APM Argeş, Mariana Ionescu, a fost demis de ministrul Mediului Rovana Plumb, în urma izbucnirii incendiului de pe platforma Câmpulung Industrial Park, pentru că nu a emis mai devreme notificarea prealabilă pentru suspendarea autorizaţiei de mediu a firmei Global Eco Center.

02 oct. 2013, 16:06
Un director din Argeş, demis în urma izbucnirii incendiului de pe platforma Câmpulung Industrial Park

Ministrul Mediului a dispus eliberarea din funcţie a directorului executiv al Agenţiei de Protecţie a Mediului Argeş, Mariana Ionescu, ca urmare a izbucnirii incendiului la o hală de pe platforma Câmpulung Industrial Park, ce aparţine societăţii comerciale Global Eco Center SRL, se arată într-un comunicat al Ministerului Mediului.

„Motivul demiterii este acela că nu a emis notificarea prealabilă suspendării autorizaţiei de mediu, acordată societăţii comerciale Global Eco Center SRL pentru platforma Câmpulung Industrial Park, deşi au existat controale repetate şi amenzi acordate acestei societăţi de către Garda de Mediu”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii Ministerului Mediului precizează că Garda Naţională de Mediu (GNM) – Comisariatul Judeţean (CJ) Argeş a transmis către APM Argeş o propunere de notificare prealabilă, în vederea suspendării actului de reglementare, în data 22 aprilie 2013, însă APM Argeş, prin directorul executiv, Mariana Ionescu, nu a emis notificarea decât la data de 10 septembrie 2013, după un nou control al GNM – CJ Argeş.

CITEŞTE ŞI: Incendiu puternic la o hală de reciclare a maselor plastice din Argeş

În urma controalelor efectuate în cursul anului 2013, G.N.M. – CJ Argeş a constatat nerespectări ale condiţiilor din Autorizaţia de Mediu, motiv pentru care societatea a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 100.000 lei.

Global Eco Center SRL deţine Autorizaţia de mediu nr. 106/05.05.2010, revizuită în data de 20.07.2012, pentru punctul de lucru situat în parcul industrial Câmpulung Industrial Park, pentru următoarele activităţi: colectarea şi epurarea apelor uzate, colectarea deşeurilor nepericuloase, colectarea deşeurilor periculoase, tratarea şi eliminarea deşeurilor nepericuloase, tratarea şi eliminarea deşeurilor periculoase, demontarea, dezasamblarea VSU pentru recuperarea materialelor, recuperarea materialelor reciclabile sortate, comerţ cu ridicata al deşeurilor şi resturilor, depozitări, activităţi şi servicii de decontaminare, se mai precizează în comunicat.

Ministerul Mediului mai informează că, în acest context, aflată la Bruxelles, ministrul Rovana Plumb a va avea joi o întâlnire cu comisarul european pentru Mediu, Janes Potocnik, în vederea suspendării importului de deşeuri în România, acţiune ce face obiectul unei hotărâri de Guvern, aflată pe circuitul de avizare.