Un DJ celebru S-A SINUCIS ASISTAT. Avea doar 40 DE ANI

Fabiano Antoniani, cunoscut drept DJ Fabo, a decis să-și încheie socotelile cu viața la doar 40 de ani, după ce a rămas paralizat în urma unui accident rutier, ce a avut loc în urmă cu trei ani.

01 mart. 2017, 12:16
Un DJ celebru S-A SINUCIS ASISTAT. Avea doar 40 DE ANI

Fabiano Antoniani s-a rugat de oficialii italieni să-l lasă să moară într-o clinică de sinucideri asistate din Elveția ca să scape de durerile îngrozitoare.

Săptămâna trecută, cererea lui a fost aprobată și a murit înconjurat de familia sa și de iubita lui. Fabiano a apăsat singur butonul care conținea substanța letală, potrivit lui  Marco Cappato, un activit care l-a susținut în demersul lui și l-a însoțit la clinică.

DJ-ul a rămas paralizat după un accident de circulație în urmă cu trei ani. El a fost supus la nenumărate intervenții chirurgicale pentru a-i ameliora starea, însă fără succes. El a declanșat o campanie națională, cu ajutorul mai multor organizații, prin care cerea să se modifice legea în Italia și să aprobe eutanasia. Proiectul a fost respins de fiecare dată, pentru că biserica s-a opus vehement. Astfel, el a decis să apeleze la clinica din Elveția, care i-a acceptat  cererea.