Celebrul DJ Claudio Coccoluto a murit! Suferea de o boală gravă

Celebrul DJ italian Claudio Coccoluto, un artist celebru pe scena internaţională a muzicii electronice, a murit marţi la vârsta de 59 de ani în localitatea Cassino în urma complicaţiilor medicale provocate de o boală gravă, informează AFP.

03 mart. 2021, 08:33
Celebrul DJ Claudio Coccoluto a murit! Suferea de o boală gravă
Celebrul DJ Claudio Coccoluto a murit

Celebrul DJ Claudio Coccoluto a murit. Ministrul italian al Culturii, Dario Franceschini, i-a adus un ultim omagiu „acestui profesionist al scenei creative italiene şi internaţionale, care, prin notele şi muzica lui avangardistă, a făcut să danseze generaţii întregi de tineri”. Primarul Romei, Virginia Raggi, a salutat la rândul ei „un mare artist care, timp de peste 40 de ani, a marcat istoria muzicii dance în Italia, în Europa şi în lume„.

Citeşte şi: DJ celebru, găsit mort într-o cameră de hotel din Piteşti. Moartea suspectă, investigată de Poliţie

Celebrul DJ Claudio Coccoluto a murit

La vârsta de 13 ani, Claudio Coccoluto a devenit DJ în magazinul de produse electrocasnice deţinut de tatăl lui în Gaeta, un oraş balnear aflat la jumătatea distanţei dintre Roma şi Napoli.

A devenit apoi primul DJ european care a mixat în Sound Factory Bar din New York, unde a prezentat o variantă proprie de muzică electronică, pe care el o considera „underground”.

În populara lui emisiune „C.O.C.C.O” difuzată de postul italian Radio Deejay, Claudio Coccoluto obişnuia să mixeze în direct în timp ce dialoga cu ascultătorii acelui post radiofonic.

Citeşte şi: Un DJ celebru din anii ’90 a fost găsit mort! Artistul unei generaţii avea 49 de ani

În anii 1990, discotecile europene au răsunat adeseori pe ritmurile unora dintre cele mai mari succese ale sale, difuzând piese precum „Do It Whitout Thinkin'”, „Afromarslight” şi „Mind Melody 3.0”.

Ultimul album al artistului italian, „Imusicselection5 – Vynil Heart”, care cuprindea 14 titluri, a fost lansat în iunie 2008, scrie Agerpres.ro.


loading...