Un electrician internat la Matei Balş în ziua incendiului tragis spune că a auzit un zgomot ciudat: „S-a auzit ca o descărcare electrostatică!”

Gheorghe Trucan a fost internat, în ianuarie, la Institutul „Matei Balș”, după ce s-a infectat cu noul coronavirus și nu a mai putut să respire singur. Pacientul a fost cazat la parter, în salonul 69, cu alte două persoane, aflate în stare gravă.

13 feb. 2021, 22:03
Un electrician internat la Matei Balş în ziua incendiului tragis spune că a auzit un zgomot ciudat: „S-a auzit ca o descărcare electrostatică!”

Un electrician care se afla internat la Institutul Național de  boli infecțioase „Matei Balș”, într-un salon vecin celui în care a izbucnit incendiul ucigaș, a descris ce s-a întâmplat în noaptea tragediei.

Bărbatul a explicat și care ar fi cauza incendiului, bazându-se pe zgomotul pe care l-a auzit înainte de producerea primei explozii, informează Gândul.

„Am fost într-un salon în care exista un pacient legat de pat. Acesta se văicărea mereu și nu mă lăsa să dorm. De aceea, în dimineața cu pricina eram treaz. Nu ațipisem deloc și ascultam Radio România Actualitați, pe telefonul mobil. Așteptam rugăciunea „Tatăl nostru” și imnul național”, a spus bărbatul.

Fostul pacient susține că, la un moment dat, s-a auzit, din salonul vecin, un sunet ciudat, urmat, la câteva secunde, de prima explozie. A doua, ar fi avut loc după aprozimativ un minut și jumătate.

„Eu am fost electrician de meserie. Ce am auzit eu, a sunat ca o descărcare elecrostatică. Un arc electric. Cam la două secunde, am auzit o bubuitură. Aceea a fost prima explozie, iar la aproximativ un minut și jumătate s-a produs și a doua”, a explicat Trucan pentru sursa citată.

Un electrician internat la Matei Balş în ziua incendiului povesteşte imaginile de groază pe care le-a văzut

Fostul pacient a povestit că, la acel moment, ușa salonului era deschisă și a văzut cum un nor de fum negru a invadat cu repeziciune culoarul și mai apoi a ajuns în salon. Au urmat clipe de groază. În foarte scurt timp, funiginea s-a așezat pe neoane, iar lumina nu mai putea să răzbată.

Era întuneric beznă și tot ce se mai auzea erau țipetele pacienților imobilizați la pat, speriați de iminența unei morți imediate.

„Am ieșit pe balconul comun. Eram la parter, dar distanța până jos era una mare. În spatele meu îi auzeam pe colegii de salon cum tușeau. Eram decis să mă arunc în gol, când un pompier mi-a strigat să aștept”, a mai povestit fostul pacient.

În curtea spitalului, bărbatul a fost condus la o ambulanță, unde a primit primul ajutor. Înainte să fie transportat la Spitalul „Sfântul Ioan”, acesta susține că a văzut imagni teribile, cu oameni arși, scoși de pompieri din salonul vecin celui în care a fost cazat, pe care nu le va putea uita niciodată.

„La un moment dat pompierii au scos un cadavru. Era negru, cu gura plină de funigine. Așa ceva nu se poate unita niciodată”, a mai spus Trucan.

Citeşte şi: Raportul în cazul morții Cristinei Țopescu a fost finalizat. Ce informații noi au apărut