Un elev a ajuns în spital cu un deget rupt în urma unei altercaţii cu un coleg

Într-o şcoală din Galaţi a fost demarată o anchetă internă, după ce un elev de clasa a şaptea şi-a fracturat un deget şi a avut nevoie de patru zile de spitalizare, în urma unei altercaţii pe care a avut-o cu un coleg, mama băiatului rănit spunând că va depune plângere la Poliţie.

31 oct. 2016, 16:42
Un elev a ajuns în spital cu un deget rupt în urma unei altercaţii cu un coleg

Acuzaţii grave legate de un nou caz de violenţă la şcoală. Părinţii unui elev în vârstă de 13 ani de la Şcoala „Iulia Haşdeu” din Galaţi reclamă nu doar faptul că băiatul a fost agresat, la şcoală, de un alt coleg, dar şi felul în care conducerea şcolii a manageriat tot conflictul.

„Acest coleg a venit după el şi a sărit la bătaie cu picioarele şi i-a dat cu picioarele până i-a rupt un deget. Asta doar pentru că băiatul meu stătea la geam şi tot acolo voia să stea şi el, colegul care l-a lovit. Nu este prima oară când are astfel de conflicte cu acest băiat. Acest băiat mai are conflict şi cu alţi colegi, nu doar cu el. În săptămâna în care s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu băiatul meu a vrut să îi scoată ochii altei fete. Patru zile, cât a stat copilul internat, nu m-a contactat nimeni de la şcoală. Eu am fost cea care i-am contactat, dar pentru ei contează mai mult imaginea şcolii. Iniţial mama acelui băiat care mi-a agresat copilul şi-a cerut scuze, dar apoi m-a sunat ea şi a încercat să îl scoată vinovat pe băiatul meu. Voi depune plângeri penale peste tot”, a spus Marcela Turcu, mama copilului agresat.

Vezi si: O elevă a fost bătută în faţa liceului. Violenţele au fost filmate VIDEO

Băiatul de 13 ani agresat la şcoală a fost internat joi şi externat luni de la Spitalul de Copii Galaţi.

„S-a redus fractura apoi s-a imobilizat în aparat ghipsat fractura. Evoluţia este bună acum”, a declarat dr. Virgil Cristea, Spitalul de Copii Galaţi.

Potrivit monitoruldegalati.ro, conducerea şcolii unde s-a întâmplat incidentul recunoaşte faptul că nu a anunţat Inspectoratul Şcolar decât la patru zile de la producerea evenimentului.

Inspectoratul Şcolar susţine ca va ancheta acest caz, dar nici ei nu văd nimic prea ciudat în faptul că un incident soldat cu spitalizarea unui elev a fost atât de târziu adus la cunoştinţa lor.

Vezi si: Elev bătut şi batjocorit de colegii de clasă. Imaginile au ajuns pe Internet şi la Inspectoratul Şcolar