Un elev de clasa a VII-a din Brașov și-ar fi șantajat profesoara de istorie cu poze indecente cu fiica acesteia. Ce a cerut în schimb

Caz șocant la Liceul cu Program Sportiv din Brașov. Un elev de clasa a VII-a și-ar fi șantajat profesoara de istorie cu poze indecente cu fiica ei pe care a spus că le va face publice dacă nu îi va pune note bune în catalog.

10 apr. 2024, 17:28
Un elev de clasa a VII-a din Brașov și-ar fi șantajat profesoara de istorie cu poze indecente cu fiica acesteia. Ce a cerut în schimb
Un elev de clasa a VII-a din Brașov și-ar fi șantajat profesoara de istorie cu poze indecente cu fiica acesteia. Ce a cerut în schimb

Un elev de clasa a VII-a din Brașov ar fi amenințat-o pe profesoara sa că va face publice, pe rețelele sociale, poze cu fiica acesteia în ipostaze indecente, dacă nu va primi note bune la istorie. Cadrul didactic a sesizat Poliția, care a deschis un dosar penal in rem pentru amenințare.

Citește și: Suma uriașă primită de un român pentru a se căsători pe o perioadă determinată: „Închisoare sau șantaj toată viața”

Un elev din Brașov și-ar fi șantajat profesoara cu poze indecente cu fiica acesteia

Elevul avea deja nota scăzută la purtare din cauza unor alte comportamente nepotrivite. De aici au și degenerat lucrurile, iar adolescentul a decis că trebuie să acționeze, însă nu într-un mod constructiv. Elevul ar fi amenințat-o pe profesoară că va publica pe internet imagini indecente cu fiica acesteia dacă nu îi mărește nota la purtare.

„Inițial, profesorii de la clasa elevului respectiv au sesizat faptul că elevul deranjează orele, că are un comportament necorespunzător la ore și atunci consiliul profesorilor clasei a decis scăderea notei la purtare și monitorizarea comportamentului elevului. După două sau trei luni de monitorizare au constatat că s-au înrăutățit lucrurile și evident că au rămas, în continuare, cu decizia de a-i scădea nota la purtare chiar la nota patru. Din acel moment lucrurile au degenerat”, a declarat Valentin Bucur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, potrivit Biz Brașov.

Cazul i-a șocat chiar și pe inspectorii școlari, care au transmis ce măsuri au fost luate în acest caz.

„Iată că acest caz este unul oarecum atipic, pentru că e un caz de șantaj de la un elev de clasa a 7-a către un profesor. Ce vă putem spune este că am aflat relativ târziu de această situație, pentru că într-o primă fază doamna profesoară de istorie de la Liceul cu Program Sportiv s-a adresat în mod direct Biroului de Poliției de Siguranță Școlară. La momentul de față vă putem spune că acești doi copii care sunt protagoniștii acestor evenimente sunt transferați la două școli diferite”, a mai afirmat reprezentantul IȘJ.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Brașov au fost sesizați cu privire la incidentul provocat de elev și au demarat cercetări pentru a stabili cu exactitate starea de fapt și dispunerii, în consecință, a măsurilor legale care se impun. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

Cercetările în această cauză sunt realizate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Citește și: Bărbat din Vrancea, şantajat cu 5.000 de euro după ce i-a trimis unei femei fotografii şi secvenţe video cu el dezbrăcat