Un elev din Constanţa s-a ales cu nota scăzută la purtare pentru că nu a plătit fondul şcolii

Un elev de la Liceul "Traian" din Constanţa susţine că i-a fost scăzută nota la purtare pentru că nu a plătit fondul şcolii.

23 feb. 2014, 17:04
Un elev din Constanţa s-a ales cu nota scăzută la purtare pentru că nu a plătit fondul şcolii

Alexandru Bajdechi este elev în clasa a 12-a la Liceul Traian din Constanța. În luna decembrie a trimis presei biletul prin care conducerea unității de învățământ îi soma pe părinți să achite o sută de lei fondul școlii, deși acesta nu este obligatoriu.

La scurt timp după aceea, susține Alexandru Bajdechi, i-a înmânat dirigintei o cerere prin care solicita să fie învoit în zilele de 9 și 10 decembrie, pentru a lua parte la Forumul Organizațiilor Neguvernamentale, organizat la Palatul Parlamentului. Nu i s-a spus că cererea nu a fost aprobată, așa că a plecat. La scurt timp după aceea, a aflat că împotriva lui consiliul profesoral a luat măsuri, scrie reporterntv.ro.

Nota mea la purtare a fost scăzută deoarece conducerea unității de învățământ a refuzat să-mi motiveze absențele. Am făcut o cerere dar m-am trezit după două luni că ea nu a mai fost aprobată. Când eu eram la București a fost și acel scandal cu fondul școlii. Colectivul de profesori este nemulțumit de apariția biletului și dorește să mă sancționeze în acest fel„, a spus Alexandru Bajdechi.

Conducerea Liceului Traian susține, la rândul ei, că situația este cu totul alta. Elevul ar fi fost trecut absent în catalog pentru că a plecat la un forum unde reprezenta o asociație a elevilor înființată de el, în afara legii.

A acumulat pe primul semestru 13 absențe nemotivate. Probabil că el a participat în perioada respectivă la un curs sau la un seminar în care nu reprezenta elevii Liceului Traian„, a declarat Constantin Caracoti, directorul Liceului Teoretic „Traian”.

Elevul Alexandru Bajdechi a trimis conducerii liceului o cerere prin care solicită o anchetă asupra modului în care i-a fost scăzută nota la purtare.