Un ELEV a fost UCIS PE TRECEREA DE PIETONI, în faţa liceului VIDEO

Un elev de 15 ani a murit, luni dimineaţă, după ce a fost lovit de un autoturism pe o trecere de pietoni din faţa liceului din localitatea mehedinţeană Halânga. După ce a fost lovit, trupul băiatului a fost purtat pe capota maşinii şi aruncat la o distanţă de 55 de metru de la locul impactului, potrivit reprezentanţilor Poliţiei, citaţi de Mediafax.

07 oct. 2013, 05:04
Un ELEV a fost UCIS PE TRECEREA DE PIETONI, în faţa liceului VIDEO

Tragedia s-a produs, luni dimineaţă, în jurul orei 7.00, pe Drumul Naţional 67, la ieşirea din Drobeta Turnu Severin, în faţa Grupului Şcolar Agricol Halânga, informează România TV.

Elevul în vârstă de 15 ani venea din comuna Bala şi era cazat la internatul Grupului Şcolar Halânga, unde urma să îşi lase bagajele, pentru ca mai apoi să meargă la liceu, aflat la câteva sute de metri. Când a ajuns pe trecerea de pietoni, adolescentul a fost lovit de un autoturism care circula dinspre Drobeta-Turnu Severin către Târgu Jiu.

„Pe Drumul Naţional 67, în localitatea Halânga, un tânăr din comuna Balta care mergea spre liceu, traversând drumul naţional pe trecerea de pietoni, a fost acroşat şi accidentat mortal de un autoturism Skoda care circula pe banda a doua de circulaţie. În urma impactului, tânărul a murit pe loc. Şoferul a fost testat alcoolscopic, stabilindu-se că acesta nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, iar pe numele său au fost întocmite acte premergătoare pentru ucidere din culpă”, a declarat comisarul Titi Zorzoliu de la Serviciul Rutier Mehedinţi. El a mai precizat că şoferul a indicat ca loc al impactului trecerea de pietoni, trupul copilului fiind găsit însă la o distanţă de 55 de metri, după ce a fost purtat pe capota autoturismului.

O ambulanţă a sosit imediat la faţa locului, însă efortul medicilor a fost zadarnic, fiind declarat decesul.

Şoferul care se afla la volanul autoturismului Skoda, în vârstă de 38 de ani, din Drobeta Turnu Severin, le-a spus poliţiştilor că nu l-a văzut pe adolescentul de 15 ani. El a susţinut că la momentul accidentului era întuneric, a văzut un grup de copii care a vrut să traverseze pe trecerea de pietoni, însă când au observat maşina, copiii s-au oprit. Din grup a rămas însă băiatul de 15 ani, care a traversat şi a fost lovit de maşină.

În zona trecerii de pietoni din faţa Grupului Şcolar Halânga, unde s-a produs accidentul, restricţia de viteză este de 50 de kilometri la oră, însă până acum poliţiştii nu au stabilit cu ce viteză rula şoferul.

Şoferul vinovat de producerea accidentului a devenit recalcitrant în momentul în care a văzut jurnaliştii la faţa locului şi a sărit la bătaie.